DISA 2008 Finalisten Categorie 2 – Value added resellers 2008

0

disca groepsfoto 2008Avnet Silica en Avnet Time  

Avnet Silica en Avnet Time vormen samen Avnet EM, één van ’s werelds grootste distributeurs van elektronicacomponenten. De onderneming is actief in ruim zeventig landen, waarvan 28 in Europa. Er werken 12.000 mensen. De Nederlandse vestiging is in Breda. De totale jaaromzet bedraagt ruim elf miljard euro. Silica is gespecialiseerd in halfgeleiders en levert aan onder meer AMD, Hitachi, Infineon, Intel en Motorola. Avnet Time is in de Benelux de grootste gespecialiseerde leverancier van interconnectie: passieve, elektromechanische componenten en power supplies. Avnet Silica en Avnet Time worden in Europa ondersteund door Avnet Logistics voor opslag en programmeerdiensten.

EBV Elektronik 

Het in Maarssenbroek gevestigde EBV Elektronik is ‘vaste klant’ bij de uitreiking van de DISA. In 2004 werd de award gewonnen. EBV is onderdeel van de Avnet Company, met een jaaromzet van ongeveer één miljard euro en 750 medewerkers één van de grootste Europese semiconductorspecialisten. Bij de Nederlandse vestiging werken ruim vijftien mensen.

Festo

Festo investeert fors in onderzoek en nieuwe producten. Ruim 2.800 patenten wereldwijd zijn het tastbare resultaat. Festo voert een assortiment van meer dan 60.000 pneumatische, elektrische en besturingstechnische componenten in haar leveringsprogramma. Het bedrijf startte in 1967 in Nederland en is gevestigd in Delft, waar 150 mensen werken. ‘We zijn voortdurend bezig met innovaties’, zegt Thomas Pehrson. ‘Dat vergt nieuwsgierigheid, veel contact met de klant, telkens zoeken naar verbeteringen. In een concurrerende wereld is het zaak om de time-to-market te verkorten, de kosten terug te brengen en problemen op te lossen. Waarde toevoegen, dat is waar Festo voor gaat.’

Texim Europe

Texim Europe komt voort uit Eurodis Texim, dat in 2005 failliet ging. Hierna nam de TKH Group, voorheen Twentsche Kabel, een meerderheid van de aandelen over, waarna een doorstart werd gemaakt. Texim Europe is gevestigd in Haaksbergen, van waaruit de distributie in Europa plaatsvindt. De onderneming levert niet alleen onderdelen en componenten; meedenken in de supply chain en maatoplossingen voor afnemers staan centraal. In totaal telt Texim Europe ruim honderd medewerkers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics