DISA 2008 Finalisten Categorie 1 – System, process & parts suppliers 2008

0

Nossin Fijnmechanische Industrie  

Nossin Fijnmechanische Industrie sleepte dit jaar voor het eerst een finaleplaats in de wacht. Nossin werd opgericht in 1978 en heeft zich vanaf de eerste dag toegelegd op het produceren van fijnmechanische componenten. In de jaren tachtig werden de werkzaamheden uitgebreid met de assemblage van modules en apparaten.

Melamo

Melamo in Helmond produceert onderdelen voor producenten in verschillende branches: de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie, de tabaks-, elektronica- en halfgeleiderindustrie en de machinebouw. In april 2008 werd het in 1984 opgerichte familiebedrijf overgenomen door de Regout Group in Maastricht, die daardoor groeide van 270 naar 330 werknemers.  

Eurodrive

SEW-Eurodrive Vector Aandrijftechniek in Rotterdam vindt zijn oorsprong in 1945. Het net na de Tweede Wereldoorlog opgerichte Vector Aandrijftechniek gaat al snel de samenwerking aan met SEW. Het familiebedrijf groeit uit tot marktleider in Nederland op het gebied van elektromechanische aandrijftechniek. In 2000 wordt SEW-Vector Aandrijftechniek overgenomen door het Duitse Eurodrive. Eurodrive werkt wereldwijd en biedt werk aan 12.000 mensen die zorgen voor het aandrijven van transportbanden, daken van sportstadions, montagelijnen, bagage op luchthavens en roltrappen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van motorreductoren en is trendsetter voor decentrale techniek, motion control en industriële tandwielkasten.

v/d Berg Kunststofbewerking
v/d Berg Kunststofbewerking in Son is gespecialiseerd in het bewerken van kunststofmateriaal op klantspecificatie. v/d Berg schuift graag zo vroeg mogelijk bij de klant aan om mee te denken en te engineeren. De service strekt zich uit tot en met lakwerk en assemblage. Het bedrijf bestaat sinds 1982 en beschikt over een breed, computergestuurd machinepark. Er werken ruim veertig mensen.

Vedos

Vedos in Venlo scoorde drie finaleplaatsen op rij en bewijst daarmee een topspeler onder de toeleveranciers te zijn. Vedos is gespecialiseerd in tappen, boren, frezen en draaien. Het bedrijf werd opgericht begin jaren negentig, maar is met ruim tien werknemers klein en flexibel gebleven. Zowel kleine series als orders van tienduizenden stuks worden op de computergestuurde machines verwerkt.disca groepsfoto 2008

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics