DISA 2007 Finalisten Categorie 2 – Value added resellers 2007

0

EBV Elektronik  

In 2004 won EBV Elektronik in Maarssenbroek de Dutch Industrial Suppliers Award en dit jaar is het weer finalist. Het bedrijf is onderdeel van de Avnet Company, met een jaaromzet van ongeveer één miljard euro een van de grootste Europese semiconductorspecialisten. Bij de Nederlandse vestiging werken ruim vijftien mensen. Vanuit het distributiecentrum in het Duitse Poing worden bestelde artikelen binnen 24 uur uitgeleverd.

Ehrbecker Schiefelbusch

Elektrotechnische groothandel Ehrbecker Schiefelbusch, met vijftien vestigingen en ruim 300 medewerkers in Nederland, is gespecialiseerd in industriële automatisering. Het leveringsprogramma varieert van eenvoudige aansluitdoos tot compleet plc-systeem. Ehrbecker Schiefelbusch bedient met een eigen vervoersdienst vanuit verschillende magazijnen een gevarieerd en veelzijdig klantenbestand, van industriële eindgebruikers tot gespecialiseerde installateurs. Een professionele helpdesk beantwoordt vanuit de hoofdvestiging in Breda vragen met betrekking tot het configureren, testen en inbedrijfstellen van complete besturingsinstallaties en het verhelpen van storingen. Ook diensten op locatie zijn mogelijk.

Texim Europe

Texim Europe is een distributeur van elektronische componenten en oplossingen. Het bedrijf komt voort uit Eurodis Texim dat in 2005 failliet ging. Hierna nam de TKH Group, voorheen Twentsche Kabel, een meerderheid van de aandelen over, en werd een doorstart gemaakt. Texim Europe is gevestigd in Haaksbergen, van waaruit de distributie in Europa plaatsvindt. De belangrijkste afzetmarkt is Nederland. In Duitsland, België en Denemarken zijn verkoopkantoren gevestigd. In totaal telt Texim Europe ruim honderd medewerkers.

Avnet Silica

Het in Breda gevestigde Avnet Silica maakt deel uit van een van ’s werelds grootste distributeurs van elektronicacomponenten. De onderneming is actief in zeventig landen (waarvan 28 in Europa) en boekte in 2005-2006 een omzet van ruim veertien miljard dollar (tien miljard euro). Globaal is Avnet in twee delen te splitsen, Silica en Time. Silica is gespecialiseerd in halfgeleiders, Time in passieve, elektromechanische componenten en power supplies. De Nederlandse en West-Europese klanten worden bediend vanuit de magazijnen in het Duitse Poing en het Belgische Tongeren, waar tienduizenden verschillende componenten op voorraad worden gehouden.

Schaeffler Nederland

Schaeffler Nederland is onderdeel van de wereldwijd opererende Schaeffler Group. Deze onderneming met bijna 200 vestigingen, ongeveer 63.000 werknemers en een jaaromzet van 8,3 miljard euro is opgedeeld in drie divisies: LuK (automotive), INA (wentellager- en lineairtechniek) en FAG (wentellagertechniek en services). Naast dit leveringsprogramma biedt Schaeffler Nederland, gevestigd in Barneveld met ruim honderd medewerkers, nog meer producten en diensten. De afdeling IDAM is gespecialiseerd in drivetechniek en mechatronica voor gereedschapmachines, automatiseringstechniek, meettechniek, optische techniek en liftenbouw. In het lineaircentrum worden volgens klantspecificatie lineaircomponenten bewerkt en lineairsystemen gebouwd. Tenslotte is er een afdeling waar samen met de klant productontwikkeling kan plaatsvinden. Schaeffler won de award in 2005.

Categorie 2, Value added resellers/Top 10

1           EBV Elektronik                               Maarssenbroek

2           Ehrbecker Schiefelbusch                 Breda

3           Texim Europe                                  Haaksbergen

4           Avnet Silica                                     Breda

5           Schaeffler Nederland                      Barneveld

6           Vector Aandrijftechniek                  Rotterdam

7           Eriks                                                 Alkmaar

8           MCB Nederland                              Valkenswaard

9           SMC Pneumatics                             Amsterdam

10         Fabory Nederland                            Tilburg

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics