DISA 2006 Finalisten 2nd tier suppliers 2006

0

Connect Systems  

Connect Systems Nederland in Rijen maakt deel uit van Connect Systems International, een volle dochteronderneming van IPTE. Connect Systems assembleert onder meer printed circuitboards en ontwikkelt turnkey automatiseringsystemen voor het produceren, testen en behandelen van pcb’s. IPTE rekent ondernemingen als Blaupunkt, Motorola en Siemens tot de vaste klanten. Er werken in totaal 1250 mensen in de vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

In Nederland geldt Connect Systems als specialist in het produceren van kabelbundels en kabelwerken. De grootste kracht van het bedrijf zit ’m in het bieden van optimale, klantspecifieke oplossingen. Connect Systems Internationaal werkt met 32.000 verschillende componenten en levert aan circa 500 klanten in tal van sectoren – van de automotive tot de semicon en de agrobusiness. Vorig jaar haalde de Nederlandse vestiging ook al de finale van de Dutch Industrial Suppliers Awards.

Tyco AMP

AMP in Den Bosch is sinds 1998 onderdeel van Tyco Electronics Corporation. Dit wereldwijd opererende concern op het gebied van onder meer elektr(on)ische componenten en verwerkingsgereedschappen biedt werk aan 87.000 mensen in 54 landen en draaide vorig jaar een omzet van tien miljard euro. Eenderde hiervan wordt behaald in Europa. De grootste afzetmarkt van Tyco is de automotive, gevolgd door de telecommunicatie en computer- en consumentenelektronica. Tyco-onderdelen zijn bijvoorbeeld te vinden in mobiele telefoons, alarmsystemen, netwerken en tv’s. Vanuit AMP in Den Bosch (300 werknemers) wordt onder meer toegeleverd aan de mobiele telefoniesector. Tot het assortiment behoren glasvezel-connectoren en interconnectiesystemen.

V/d Berg Kunststofbewerking

V/d Berg Kunststofbewerking is gespecialiseerd in het bewerken van kunststofmateriaal op klantspecificatie. Het werd in 1982 opgericht in Geldrop. In het begin lag het accent op ambachtelijk frezen, boren, draaien, lijmen en zagen. Sinds de jaren negentig zetelt het bedrijf op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son. Naast verspaning heeft het bedrijf de ambachtelijke technieken in huis gehouden, zodat ook assemblage en ingewikkelde bewerkingen goed mogelijk zijn. Onder de klanten zijn DAF, Stork, ASML en KMWE. De laatste jaren zijn de afnemers ook buiten Nederland te vinden. V/d Berg zit graag in een zo vroeg mogelijke fase met de opdrachtgevers aan tafel.

Vedos

Vedos in Venlo is een verspanend bedrijf dat zich heeft toegelegd op het tappen, boren, frezen en draaien. Zowel kleine series als orders van tienduizenden stuks worden op de computergestuurde machines verwerkt. Vedos ging tot twaalf jaar geleden door het leven als Verwijk Verspanende Techniek. In 1994 werd gekozen voor het specialisme klein draaiwerk tot twintig millimeter met een hoge graad van nauwkeurigheid. Dat leverde nieuwe klanten op in de hoogwaardige machinebouw, zoals ASML, Océ, Philips Medical en Alcatel. Er werken dertien mensen. Vedos was veruit het kleinste bedrijf dat de finale haalde. Het leveren van kwaliteit is het hoogste doel.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics