DISA 2006 Finalisten 1st tier suppliers 2006

0

Contour  

Contour ontstond in 2004 na een fusie tussen Sorba Industrial Systems uit Winterswijk en Thavo Metaalindustrie uit Best. In Winterswijk zijn nu de ontwikkel- en productieafdelingen gevestigd, in Best zit een geavanceerde prototypeafdeling. Ook in Tsjechië heeft Contour een productiefaciliteit. Op de productielocaties worden behuizingen en frames gemaakt. In totaal werken er ongeveer 200 medewerkers bij Contour. Tot de grote klanten behoren Philips Medical Systems, ASML, Océ, Besi en Lucent.

Sinds februari werkt Contour nauw samen met Pekago Kunststoffen bij het ontwikkelen en assembleren van covering-producten. Denk bijvoorbeeld aan specifieke behuizingen voor elektronica. Beide bedrijven denken zo nog meer passende oplossingen te kunnen bieden. Hierbij wordt dus niet langer uitsluitend gedacht vanuit de eigen specifieke expertise en productieomgeving, maar worden technologieën toegepast die het beste bij de gewenste functie passen.

Frencken Group 

De Frencken Group zit in Eindhoven en Reuver en heeft een productielocatie in Maleisië (waar het bedrijf aansluiting heeft gezocht bij Electrotech) en het Tsjechische Brno. De system supplier telt in Nederland ruim 300 werknemers. Frencken assembleert complete mechatronische systemen en produceert precisiemechanica-, plaatwerk- en kunststofcomponenten. De engineerafdeling is toegerust op co- en redesign value engineering.

In 2002 won Frencken als eerste de award van Link Magazine voor de beste toeleverancier. In 2004 en 2005 legde het bedrijf beslag op de Achievement Award, voor de supplier die het hoge niveau meerdere jaren weet vast te houden. Met een finaleplaats dit jaar is de reputatie bevestigd. ‘Deze awards zijn een middel om onze industrie hoog te houden’, zei de inmiddels teruggetreden directeur Jack van Sprang vorig jaar. ‘Een mooie prijs, maar het gaat erom dat we goed blijven presteren. Oem’ers en toeleveranciers samen. Het kan nog steeds beter.’

Van de Meerakker

Van de Meerakker in Weert is een elektrotechnisch specialist met 230 medewerkers. Het bedrijf bestaat uit een elektrotechnische groothandel en een poot gespecialiseerd in besturings- en installatietechniek. Van de Meerakker rekent onder meer industriële automatisering, panelenbouw, beveiliging, domotica en telematica tot zijn specialismen. Er liggen meer dan 12.000 elektrotechnische materialen en componenten op voorraad. Daarnaast profileert het bedrijf zich als partner voor de toelevering van besturingskasten. En er is een serviceorganisatie voor het beheer en onderhoud van machines, installaties en gebouwen.

Dit jaar gaat Van de Meerakker op in de MRO Industries Groep. MRO is de overkoepelende naam voor vier werkmaatschappijen: Van de Meerakker, Hoens, Van der Ree en Stuart. Bij MRO Industries werken in totaal 400 mensen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics