DISA 2004 Finalisten 2nd tier suppliers 2004

0

Negen finalisten, drie winnaars. Zijn de andere zes dan verliezers? ‘In het geheel niet’, verwoordt juryvoorzitter Jan Mengelers. ‘Alle 145 genomineerden beschouwt de jury als winnaars, als de crème de la crème onder de toeleveranciers. Ze zijn immers door hun klanten naar voren geschoven als preferred suppliers.’ De zes finalisten zijn dus al helemaal geen verliezers. Onderstaand een uittreksel van de lovende juryrapporten met een reactie van de directies. 

Finalisten: 2nd tier suppliers  

 Brinks Metaalbewerking

‘Brinks heeft fors geïnvesteerd in mensen en processen. De zelf ontwikkelde ontbraamtechniek is succesvol over de hele wereld. Brinks staat voor speciaal ondernemerschap met visie.’ Aldus de jury over het in Vriezenveen gevestigde bedrijf. Brinks levert series van 500 tot 500.000 stuks en werkt nauw samen met zijn opdrachtgevers in onder meer de automotive en machinebouw. De 120 medewerkers genereerden vorig jaar vijftien miljoen euro omzet. ‘De afnemer staat altijd centraal’, aldus de directie.

Ecomal

Ecomal levert elektrische componenten en maakt deel uit van een wereldwijd concern. De Nederlandse vestiging in Amstelveen is nauw betrokken bij de uitbreiding van klant Betronic in Tunesië. ‘Ecomal is gewoon meegegaan’, aldus jurylid Peter van de Veen, tevens inkoper bij Betronic. ‘Ecomal is bereid risico te nemen en zelfs extra voorraden voor ons aan te houden. Prima.’ De woordvoerder van Ecomal: ‘Meedenken met de klant is bij ons belangrijk.’

Eurodis Texim

Eurodis Texim is een van de drie grootste distributeurs van elektronicacomponenten in Europa. Het bedrijf heeft 120.000 verschillende producten op voorraad en telt 18.000 klanten. De omzet in 2003 was 430 miljoen euro. Nederlandse afnemers worden bediend vanuit Haaksbergen. ‘Al tien jaar hebben we een goede relatie. De samenwerking is prettig. Afspraken worden nagekomen, er wordt meegedacht. Eurodis Texim is een topleverancier.’ Aldus jurylid Henk Smid van Variass Electronics.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics