Directiewisseling bij snel groeiende leverancier ERP-software

0

Henri Nugteren (60) is zijn terugtreden als directeur een logische stap. “Ik werk graag samen met mensen die kennis inbrengen die ik zelf niet heb. Bij Ridder Data Systems heb ik ook altijd gedaan; ik stimuleer mensen om het beter te weten dan de directeur. Nu ons bedrijf snel groeit, willen we naar een ander managementmodel. We hebben mensen aangetrokken die het bedrijf een stap verder kunnen brengen. Vanuit de holdingdirectie blijf ik nauw betrokken, maar ik zal me niet meer met alles bemoeien. Daardoor heb ik ook weer tijd voor andere dingen.”

Het succes van het Harderwijkse ICT-bedrijf Ridder Data Systems stelt de onderneming voor nieuwe uitdagingen. Directeur Henri Nugteren, ruim 35 jaar de drijvende kracht achter Ridder Data Systems, pakt die uitdaging op door te kiezen voor een ander managementmodel. Nugteren gaat zich toeleggen op de holdingdirectie van het familiebedrijf en draagt de dagelijkse leiding van Ridder Data Systems over aan Gino Keijzer. Keijzer kent de ERP-markt van diverse kanten en neemt brede managementervaring mee. 

Voor Gino Keijzer is per 1 september aangetreden als algemeen directeur bij Ridder Data systems. Keijzer werkte hiervoor onder meer voor een internationale leverancier van ERP-software. Ook was hij als directielid nauw betrokken bij verschillende ontwikkeltrajecten. Keijzer ziet de vraag naar ERP-diensten sterk toenemen. “Met name in de maakindustrie gaan veel bedrijven met het aantrekken van de economie weer investeren. Door de crisis is iedereen doordrongen van het belang van een goede planning van mensen en middelen. En dat is precies wat onze ERP-software doet. Daar is dan ook erg veel belangstelling voor.”

Ridder heeft de ambitie om bestaande en nieuwe klanten sneller te bedienen. Door de snel groeiende vraag, met name naar het pakket iQ, kunnen klanten soms niet onmiddellijk worden geholpen. De wachttijden wil Keijzer als eerste aanpakken. Ook staan er meerdere strategische veranderingen op stapel, met de gestage doorontwikkeling van iQ als basis. Daarnaast wil Ridder ook andere klantgroepen gaan bedienen en de activiteiten uitbreiden naar het buitenland.

Ridder Data Systems in Harderwijk is leverancier van ERP-software voor de maakindustrie. Het bedrijf is onderdeel van de Ridder Groep, in de jaren vijftig opgericht door Frans Nugteren. Inmiddels is de derde generatie Nugteren werkzaam in het familiebedrijf. Andere werkmaatschappijen in de groep zijn actief op het gebied van tuinbouwtechniek en tuinbouwautomatisering. Ridder Data Systems werd in de jaren tachtig opgericht, aanvankelijk ten dienste van de eigen metaalbedrijven binnen de groep. Momenteel telt Ridder Data Systems bijna honderd medewerkers en zo’n 750 klanten, meest productiebedrijven in de industrie. Binnen de metaalsector is Ridder marktleider op het gebied van ERP-software.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics