Directeur-generaal Jan Hendrik Dronkers verlaat Rijkswaterstaat

0

Vandaag heeft de ministerraad ingestemd met de benoeming van Jan Hendrik Dronkers tot locosecretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Vanaf 1 april 2017 zal Dronkers, die op dit moment directeur-generaal bij Rijkswaterstaat is, starten met de nieuwe functie. Op dit moment is er nog geen opvolger voor Dronkers. De procedure voor de vervulling van de vacature van directeur-generaal die door de benoeming van Jan Hendrik is ontstaan, wordt op korte termijn opgestart.

De functie van loco Secretaris-Generaal is een nieuwe positie binnen IenM. De taak van de locosecretaris-generaal zal in eerste instantie gericht zijn op de herpositionering van ProRail vanuit de eigenaarsrol tot een Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). Daarnaast zal hij zich richten op de verdere vormgeving van de overige ZBO’s van IenM. Tevens zal hij een bijdrage leveren aan de implementatie van de Koers van IenM, onder andere op de samenhang tussen beleid, uitvoering en toezicht. Daarnaast zal hij als plaatsvervanger optreden bij de afwezigheid van de Secretaris-Generaal.

Verleden

Sinds 2010 werkt Dronkers als directeur-generaal bij Rijkswaterstaat. Voordat hij hier begon vervulde hij functies op het terrein van planuitwerking, verkeer- en vervoer en bestuurlijk-juridische zaken. Van 2002 tot 2006 was hij hoofdingenieur-directeur van de directie Noord-Holland, waarna hij plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit werd bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

In zijn tijd bij Rijkswaterstaat was Dronkers onder andere betrokken bij het aansturen van ingewikkelde projecten zoals het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), de Westerscheldetunnel en de Maasprojecten. Verder heeft hij diverse reorganisaties binnen Rijkswaterstaat met succes begeleid.

Afscheid

Dronkers neemt na jaren harde inzet en inspanning afscheid van Rijkswaterstaat. ‘Het valt mij niet licht. Uit mijn cv blijkt hoe vergroeid ik ben met Rijkswaterstaat. Ik werk hier met heel veel liefde, toewijding en plezier. De taken die Rijkswaterstaat zijn toevertrouwd behoren tot de essentiële zaken van het bestaan: duurzaamheid, waterveiligheid, waterkwaliteit, mobiliteit en de optimalisatie van dit alles met ICT. (…) Dat ik mijn kennis en ervaring mag blijven inzetten bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu doet mij echt deugd.’ Ook zijn collega’s gaat hij niet snel vergeten. ‘Het is een voorrecht om met al die Waterstaters aan deze mooie taken te mogen werken. Daar ben ik iedereen erg dankbaar voor.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics