Diamantwinning op zee: Damen en Bakker Sliedrecht bouwen er een schip voor

0

Scheepsbouwer Damen Shipyards Group en elektrische systeemintegrator Bakker Sliedrecht bundelen hun krachten bij de bouw van een nieuw complex offshore diamantmijnbouwschip voor De Beers Marine Namibia. De twee bedrijven tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor project AMV 3 op de Europort in Ahoy, Rotterdam.

De e-integrator en scheepsbouwer gaan samen de projectengineering voor hun rekening nemen in teamverband. Normaal gesproken werken de engineers separaat van elkaar. Het is de eerste keer dat Bakker Sliedrecht in deze vorm, als elektrische systeem integrator van Damen Shipyards Group, opereert. Het unieke en transparante partnerschap betekent voor beide partijen een betere borging van de kwaliteit, hogere efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Bakker Sliedrecht neemt binnen het nieuwbouwproject de verantwoordelijkheid op zich voor de elektrische systeemintegratie, detail engineering, levering van 150 meter schakelbord en de levering van lessenaars en elektrische systemen. Damen Shipyards Group heeft de verantwoordelijkheid voor de installatie van alle componenten aan boord van het schip.

Het nieuwe diamantmijnbouwschip wordt gebouwd op de nieuwe werf van Damen Shipyards Group in Mangalia, Roemenië. Wanneer het Additional Mining Vessel 3 is opgeleverd, zal het schip vanaf 2022 worden ingezet voor het winnen van diamanten voor de kust van Namibië.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics