DENS en Hamer gaan samenwerken bij de uitrol van de DENS Hydrozine aggregaat.

0

Foto: Bart van Overbeeke

DENS, de ontwikkelaar van de hydrozine aggregaat, en Hamer, de marktleider op het gebied van brandstofinstallaties in de Benelux gaan samenwerken op het gebied van productie, onderhoud en service van de DENS Hydrozine aggregaat.

Samen gaan ze de uitrol van de emissieloze hydrozine aggregaten versnellen, om zo de energietransitie een boost te geven. Hamer heeft recent, te midden van de coronacrisis, in DENS geïnvesteerd om de eerste machines te laten draaien. De innovatieve technische kennis van DENS, in combinatie met de jarenlange ervaring van Hamer in techniek, service en onderhoud, zorgt voor de perfecte combinatie waardoor de Hydrozine aggregaat van DENS op een hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke manier kan worden ingezet. Hamer kan met haar uitgebreide serviceapparaat, internationaal service en onderhoud verlenen aan de aggregaten van DENS. Naast service zal de engineering afdeling van Hamer ook meedenken over het ontwerpproces, om het design zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken.

Max Aerts ceo Dens

Hamer al vroeg betrokken
Familiebedrijf Hamer is in 2016 al bij de ontwikkeling van de techniek betrokken geraakt als sponsor van het studententeam, team FAST, waarvan DENS afstamt. De oprichters van DENS, Max Aerts en Tijn Swinkels hebben de techniek in 2015 uit het lab gehaald en doorontwikkeld tot een marktklaar product. “Het product is nu klaar om de markt op te gaan, en nu willen we gaan versnellen. Samen met een partner als Hamer, met veel technische kennis en een groot netwerk, kunnen we dat ook.”, vertelt Max Aerts CEO van DENS.

Tijn Swinkels cto Dens

Van Diesel naar het schone en veilige Hydrozine
Waar op dit moment diesel nog de leidende brandstof is voor de 22,3 miljard grote aggregaten markt, is in de komende jaren een shift te verwachten naar schonere oplossingen. Door de klimaatdoelstellingen is er een stijgende behoefte aan emissieloze alternatieven. DENS biedt hiervoor de perfecte oplossing. De Hydrozine aggregaat van DENS is in staat emissieloos energie te leveren door gebruik van de vloeibare waterstofdrager hydrozine, dat voor het grootste deel uit mierenzuur bestaat. In hydrozine zit waterstof op een veilige en niet brandbare manier “gevangen”. In het aggregaat wordt uit de hydrozine à la minute weer waterstof opgewekt en direct in een brandstofcel omgezet naar schone elektrische energie. “Door deze slimme en veilige manier van waterstofopslag en transport, halen we de drempels van waterstof onder druk weg en bieden we een gebruiksvriendelijkheid die gelijk is aan die van een conventionele aggregaat” zegt

Door de samenwerking tussen DENS en Hamer zal de beschikbaarheid van betaalbare, betrouwbare en duurzame moderne energie voor iedereen (een van de VN-ontwikkelingsdoelstellingen) een flinke stap dichterbij komen. Hamer ziet in deze toepassing één van de oplossingen om de milieudoelstellingen, die nodig zijn voor een schonere wereld, te behalen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.