Demcon: Kennis en ervaring als duurzame investering voor startups.

0

“Op ons kantoor in Best hangt een energieke sfeer, er is veel interactie. Maar idealiter reikt deze dynamiek verder dan de buitenmuren van je kantoorpand. En dat is exact wat de High Tech Campus ons kan bieden” aldus Barend Vermeulen. Hij is business unit manager Hightech Systems bij Demcon. Op de vraag waarom nu de stap naar de Campus genomen wordt antwoordt hij: “Dit is het juiste moment. De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid. Inmiddels staan er meer dan 1.000 mensen op de loonlijst van de volledige Demcon Group, waarvan er 220 in Best werken. We hebben daardoor eigen middelen beschikbaar om in te zetten, waarmee we bijvoorbeeld kunnen gaan diversifiëren binnen een aantal marktsegmenten zoals energy (climate technology), agri & food en life sciences & health.”

Ondernemers laten groeien

Volgens Vermeulen kampen vrijwel alle startups met dezelfde problemen. Ze willen graag bezig zijn met hetgeen waar ze echt goed in zijn: het verder ontwikkelen van hun technologie. Alleen neemt in de praktijk het zoeken naar investeerders vaak veel tijd in beslag. Demcon kan hen de helpende hand toesteken. “Niet door een zak geld te overhandigen, maar juist door onze kennis en ervaring ter beschikking te stellen. En daarnaast kunnen ze gebruik maken van ons grote netwerk en faciliteiten. We participeren, ontzorgen en pakken graag onze verantwoordelijkheid waardoor kansrijke starters zich kunnen concentreren op hun onderneming.”

Samen werken aan de oplossingen voor morgen

Link magazine editie juni 2022 | jaargang 24 thema: Hoe slaan we de brug tussen de software- en de hardware-engineers? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Het kantoor dat Demcon gaat betrekken zit precies op de juiste locatie. “We zitten in een hoek waar veel incubators zitten, vlak bij de startups. Daar zitten de ondernemers van de toekomst tussen. De mensen daarachter zijn gedreven, gepassioneerd. Zij willen het verschil maken en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Het doel is niet: zoveel mogelijk geld verdienen. Zij denken anders. Daarom hebben zij partners nodig die dat ook doen. Het gaat niet alleen om het ter beschikking stellen van geld, het gaat ook om kennisoverdracht.”

Jan-Willem Neggers, Managing Director High Tech Campus “Het delen van kennis en open innovatie is een ideale voedingsbodem voor startups. We zijn altijd blij om nieuwe bewoners te verwelkomen op de campus die hun kennis en ervaring komen delen om zinvolle innovaties te ontwikkelen voor maatschappelijke problemen.”

“Wat we als Demcon hopen te bereiken: om een aantal mooie startups tot een succes maken met ons in de rol van toeleverancier of partner. Daarmee maken we meer impact, niet alleen in Nederland maar ook in de Benelux en de rest van Europa.”, aldus Barend Vermeulen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.