Dematic automatiseert nieuw distributiecentrum Dillewijn Zwapak

0

Dematic heeft het nieuw gebouwde distributiecentrum van Dillewijn Zwapak in Amstelveen ingericht en geautomatiseerd. Deze groothandel in verpakkingsoplossingen, decoraties en emballage voor bloemen en planten, heeft onlangs vier magazijnlocaties geconsolideerd in één nieuw distributiecentrum voor 14.000 palletplaatsen. Om te voorkomen dat het structurele tekort aan logistiek personeel de succesvolle groei van Dillewijn Zwapak belemmert, zijn alle logistieke processen zoveel mogelijk gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De geleverde oplossing bestaat uit autonoom rijdende smalle gangen trucks en AGV’s, palletstellingen, een paternoster-orderpicksysteem en het Dematic EWMS.

Drie strategische doelen realiseren

Dillewijn Zwapak heeft in het nieuwe hoofdkantoor drie strategische doelen gerealiseerd, namelijk duurzaamheid, digitalisering en automatisering. “Wij hebben hier een veel grotere opslagcapaciteit met een kleinere footprint en energiebesparende oplossingen gebouwd”, zegt Mark de Krosse, Managing Director bij de Van Dillewijn Group. ”Door alle informatie en logistieke handelingen te digitaliseren, zijn onze processen en supply chain beter inzichtelijk en efficiënter geworden. Verder anticiperen wij voor de toekomstige bedrijfsgroei op het toenemende tekort aan logistiek personeel in deze regio. Wij hebben voor Dematic gekozen omdat ze als enige leverancier de complete magazijninrichting en benodigde automatiseringsoplossingen konden leveren en integreren.”

Magazijninrichting en AGV-oplossing

Dematic heeft bij Dillewijn Zwapak magazijnstellingen voor bijna 12.500 palletposities, negen AGV’s, een conveyor om de pallets in te voeren en te controleren, een geautomatiseerd paternoster orderpicksysteem en het eigen EWMS geleverd. De AGV’s zijn drie geautomatiseerde STILL MX-X smalle gangen trucks, vier Dematic contragewicht AGV’s in een speciale uitvoering en twee semi-automatische STILL EK-X trucks. Als onderdeel van de KION Group levert Dematic een compleet aanbod intralogistieke oplossingen, waaronder geautomatiseerde heftrucks van het zusterbedrijf STILL. Een bijzonder aspect van dit logistieke project is de bouwhoogte tot 18 meter en de keuze voor smalle gangen. Hierdoor krijgt het magazijn een compacte opslagcapaciteit. Verder is het Dematic EWMS nog op maat geïntegreerd met het al aanwezige Microsoft Dynamics AX ERP-systeem van Dillewijn Zwapak.

Geïntegreerde automatiseringsoplossing

Dillewijn Zwapak levert verpakkingsoplossingen voor de hele supply chain van bloemen en planten, vanaf de kweker tot en met de retailer. Alle orderstromen daarvan worden vanaf nu in één centraal magazijn met een hoogte van 18 meter verwerkt. “Wij hebben hier drie logistieke concepten geïntegreerd, namelijk volledig geautomatiseerde pallet in- en uitslag, semi-automatisch colli picken en semi-automatisch producten picken”, vertelt Marcel Spruijt, Business Development Manager van Dematic. “Alle logistieke opdrachten worden vanuit het ERP-systeem van Dillewijn Zwapak doorgegeven aan ons EWMS, dat zowel de planning en routes optimaliseert als de autonoom rijdende smalle gangen trucks en FLV’s aanstuurt. Voor Dematic is dit een mooi project omdat Dillewijn Zwapak voor één verantwoordelijke leverancier heeft gekozen, inclusief alle integraties.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics