Delft Health Initiative 2.0

0

Theme leader CardioTech: dr. ir. M.S. (Maaike) Kleinsmann

Aan de TU Delft houdt meer dan 30% van de medewerkers zich bezig met gezondheidsgerelateerd onderzoek, variërend van fundamenteel bionanowetenschappelijk tot proeftuinen in de samenleving. Onderzoekers van de internationaal hoogst genoteerde universiteit van Nederland hebben toegang tot een breed scala aan unieke hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten.
In 2009 is het Delft Health Initiative opgericht. De missie was om “wetenschap, techniek en ontwerp te integreren voor duurzame gezondheidszorg op basis van innovatieve technologieën”. Sindsdien is er een campusoverschrijdend netwerk ontstaan dat zich heeft aangesloten bij de voorheen zelfstandige gezondheidszorggerichte onderzoeksprogramma’s tot een gezondheidszorggerichte gemeenschap die het voortouw kan nemen op het gebied van innovatie voor de gezondheidszorg.

Theme leader NeuroTech: Prof. dr. ir. W.A. (Wouter) Serdijn

Het potentieel van onze gezondheidsgerichte expertise is onlangs onderstreept door de samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum voor een Convergentieagenda, bestaande uit vier thema’s met een grote complementariteit in expertise tussen het Erasmus MC en de TU Delft.

De aanpak van het Delft Health Initiative (DHI) kenmerkt zich door een interne focus op vier thema’s en een streven om de TU Delft-expertise te verbinden met externe partijen. Hierdoor is de DHI een kernpartner geworden in grotere nationale en internationale gemeenschappen, zoals Medical Delta, Holland PTC en EIT Health.
Nu we aan de TU Delft de basis hebben gelegd voor samenhangend gezondheidsgericht onderzoek, kunnen we op deze basis verder bouwen. In een tijd waarin het zorgstelsel meer dan ooit behoefte heeft aan technologische oplossingen, is het noodzakelijk en wenselijk om samen met de DHI verder te gaan en de bestaande expertise en het bestaande netwerk optimaal te benutten.

Delft Health Initiative 2.0 gaat daarom door met een drieledig doel: het bundelen van expertise (het versterken van drie samenhangende gezondheidszorgthema’s), het ontwikkelen van talent (scouting en ondersteuning van toekomstige generaties wetenschappers) en het koppelen van deze onderzoekers aan (inter)nationale initiatieven en onderzoeksprogramma’s. De doelstelling van het Delft Health Initiative 2.0 is om deze onderzoekers te koppelen aan (inter)nationale initiatieven en onderzoeksprogramma’s.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics