De opvouwbare kano van ONAK speelt perfect in op de nieuwste hype: Met de Kajak naar je werk gaan.

0

Onak speelt in op de trend dat grote steden wereldwijd waterwegen bouwen en vernieuwen , met nieuwe transportmogelijkheden als gevolg. Stedelijke kanalen en rivieren worden niet enkel vaker gebruikt voor allerhande recreatieve watersporten, maar ze bieden ook een uniek alternatief voor toeristen en pendelaars. Maar hoe moet je zo’n omvangrijke kajak opbergen in een klein stadsappartement of in een kantoorgebouw? Met ONAK kan iedereen zijn eigen urban avontuur overal mee naartoe nemen, opvouwen en opbergen. 

Mee met de globale trend

Watersport wordt wereldwijd alsmaar populairder. Over heel de wereld tonen steeds meer mensen interesse in kano- en kajakvaren, met een toenemend aantal inschrijvingen in paddle clubs en stijgende verkoopcijfers voor boten tot gevolg. Het gaat bovendien niet enkel over natuurliefhebbers die ook vaak gaan kamperen of trekken, maar ook mensen die eigenlijk liever binnen sporten worden meer en meer naar het water gelokt. Kano- of kajakvaren is nu ook meer dan een recreatiemogelijkheid, het is ook een alternatief vervoersmiddel voor pendelaars in grootsteden. In de Amerikaanse steden New York en Austin gebruiken inwoners nu al de kano of kajak om naar hun werk te gaan. 

In steden die investeren in hun waterwegen en zorgen voor een duurzamere infrastructuur en een betere toegankelijkheid van hun kanalen en rivieren, biedt een opvouwbare kano de perfecte out-of-the-box oplossing om mee te kunnen genieten van de mogelijkheden van urban paddling. 

Innovatief design en productieproces

De lichte kano met multifunctioneel design is niet enkel gemakkelijk op te bergen, maar is ook eenvoudig te transporteren door hem probleemloos op te vouwen in een trolley van 119 x 38 x 25 cm, die je kan dragen of vastmaken aan een fiets. 

“Ook al is de ONAK heel klein als hij opgevouwen is, toch biedt hij optimale beenruimte eens volledig ontvouwd. De opbouw is simpeler gemaakt door middel van een katrolsysteem. We konden zelfs de stabiliteit verhogen door de vorm van ons gepatenteerd honeycomb curv™ composiet aan te passen, wat een hogere sterkte-tot-gewichtsverhouding heeft dan aluminium”, zegt co-founder Otto van de Steene.

De kano wordt gemaakt in een sociale werkplaats in België, met duurzame en bestendige materialen uit België en Duitsland. “Wij hebben de toeleveringsketen vereenvoudigd, zodat uit slechts enkele onderdelen een volwaardig kano opgebouwd kan worden. We hebben ook besloten om enkel met lokale leveranciers te werken en te gaan voor een product zonder microplastics.”

Bekroond product

Het ONAK-prototype heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de OutDoor Industry Award. De oprichters hebben veel tijd geïnvesteerd in de verbetering van het product en met behulp van de constructieve feedback van hun eerste klanten zijn ze erin geslaagd om de origami-kano tot op een ongeëvenaard niveau te brengen. De opvouwbare ONAK-kano is een compact en toch even sterk alternatief voor de klassieke kano, en is perfect om het leven in de stad avontuurlijker te maken.   

Start jouw urban paddling avontuur

Eind november is de voorverkoop van de ONAK 2.0 begonnen op Kickstarter, waar de kano te koop is voor €1495. Early birds kunnen de eerste 15 kano’s bestellen aan €1395  

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.