Flow Alliance geeft een boost aan de wereldwijde beschikbaarheid van kunststof microfluïdische producten.

0

Vandaag introduceren Micronit, Axxicon en Helvoet met trots de oprichting van “Flow Alliance, house of microfluidics”. Deze Nederlandse bedrijven werken al 2 jaar samen op het gebied van microfluïdische producten uit kunststof. Met deze nieuwe mijlpaal onderstrepen ze hun commitment om gezamenlijk hun bijzonder sterk pakket aan competenties, op het gebied van de ontwikkeling en productie van kunststof microfluïdische producten, aan de wereldwijd sterk groeiende markt aan te bieden.

Groeiende marktvraag

De sterke groei wordt vooral bepaald door de ontwikkeling en introductie van nieuwe snelle diagnostische systemen voor de medische markt. Tegelijkertijd is er behoefte aan nieuwe tests voor controle van waterkwaliteit, voor milieu tests en voor snelle en betrouwbare controles in de productieketen van voedingsmiddelen. Hiervoor zijn test cassettes nodig. Voor de productie van grote series test cassettes is kunststof de beste keuze, vanwege de schaalbaarheid en kostenvoordelen bij productie op grote schaal.

Over Flow Alliance

Micronit, opgericht in 1999, is een vooraanstaand bedrijf in innovatieve lab-on-a-chip en MEMS producten, gebruikmakend van micro- en nanotechnologie in glas, silicium, kunststof of hybride combinaties.

Axxicon heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling en aanmaak van matrijzen en spuitgietprocessen voor de realisatie van micro- en nanostructuren gecombineerd met optische specificaties.

Helvoet, opgericht in 1939, is wereldwijd bekend om haar kennis van het in hoog volume produceren van precisie onderdelen uit kunststof en rubber in een schone omgeving en met de hoogste medische kwaliteit.

Door samen te werken bieden de drie bedrijven een unieke combinatie met knowhow en ondersteuning over de volledige microfluïdische waardeketen. Deze bestaat uit een volledig design centrum, diverse methoden voor de aanmaak van prototypes en de productie van valideringsproducten op basis van schaalbare technologieën en processen voor betrouwbare serieproductie. Flow Alliance biedt de kracht van meer dan één: één contactpunt voor de klant, één kwaliteitsstandaard en één gezamenlijk doel.

Samen hebben de drie bedrijven meer dan 800 medewerkers in dienst, verdeeld over diverse locaties. De bedrijven zijn onafhankelijk maar bieden tegelijkertijd hun microfluïdische klanten één contactpunt en een sterk project management met een klantgerichte instelling aan.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics