De genomineerden voor de “Toolmaker of the Year 2023”, de beste gereedschaps- en matrijzenfabrikanten in de Duitstalige wereld.

0

Dit jaar wordt de “Excellence in Production” voor de 20e keer de beste gereedschaps- en matrijzenfabrikanten in de Duitstalige wereld uitgereikt. Tijdens de juryvergadering eind september 2023 nomineerde de jury van de wedstrijd twaalf bedrijven voor de finale voor de titel “Toolmaker of the Year 2023”. Zij hebben zich in de tweede fase van de competitie op een bijzondere manier kunnen bewijzen op het gebied van 217 bedrijven. Op 15 november 2023 vindt de prijsuitreiking voor “Toolmaker of the Year” plaats in de kroningshal van het stadhuis van Aken.

De twaalf finalisten werden geselecteerd door een tienkoppige jury uit wetenschap, federale politiek, verenigingen en industrie nadat de experts van het Laboratorium voor Werktuigmachines en Productietechniek de best geplaatste bedrijven hadden bezocht en aan een gedetailleerde audit hadden onderworpen. De winnaar van de eerste plaats ontvangt een trofee die in de hele branche wordt begeerd en die tijdens de feestelijke avond in de Kroningshal van Aken zal worden uitgereikt door de winnaar van vorig jaar, Fritz Stepper GmbH & Co. KG.

Dit jaar gaat de competitie al zijn 20e ronde in. De organisatoren grijpen dit aan als een gelegenheid om een aantal speciale prijzen en prestaties voor de deelnemers te presenteren: naast de categorie en algemene winnaars, zullen ook het “Best Sustainability Initiative” en de “EiP Newcomer of the Year” dit jaar voor het eerst worden geëerd als de beste eerste deelnemer. Alle deelnemende bedrijven ontvingen ook extra beloningen in de vorm van deelname aan webinars en seminars, evenals beurstickets.

Tweetrapsproces bepaalt de beste gereedschapsmakerij in de Duitstalige wereld

Na registratie onder www.excellence-in-production.de konden bedrijven in de periode van 1 december 2022 tot 1 maart 2023 het eerste deel van de vragenlijst invullen. Dit omvat een selectie van ongeveer 30 centrale vragen, die na de eerste fase van de wedstrijd werden geëvalueerd en ter beschikking van de deelnemers werden gesteld in de vorm van een eerste evaluatie van kerncijfers. In de daaropvolgende tweede ronde van gegevensverzameling moesten de bedrijven de vragenlijst met diepgaande vragen vóór 1 mei invullen om zich te kwalificeren voor de finale. De 15 best geplaatste bedrijven werden vervolgens bezocht door een team van experts van de WZL van de RWTH Aachen University. Eind september 2023 nomineerde de jury twaalf van hen voor de finale, waaruit uiteindelijk de overall winnaar tevoorschijn komt. Tijdens de juryvergadering werden ook de winnaars van de nieuwe speciale prijzen bepaald.

Door in een zeer competitieve omgeving te kunnen zegevieren tegen de rest van het deelnemersveld, hebben de finalisten bevestigd dat ze al tot de beste gereedschaps- en matrijzenmakers in de Duitstalige wereld behoren. Naast technologische prestaties en organisatorische uitmuntendheid in de waardeketen, omvatten de beoordelingscriteria van de jury ook een robuuste en toekomstbestendige bedrijfsoriëntatie en huidige duurzaamheidsactiviteiten.

Partners in de gereedschapsindustrie ondersteunen concurrentie

De wedstrijd “Excellence in Production” wordt ondersteund door de bedrijven Hasco Hasenclever GmbH + Co. KG, als hoofdsponsor, evenals de WBA Aachener Werkzeugbau Akademie GmbH, de Austrian Plastics Cluster, Swissmem en de Duitse Engineering Federation. Een andere supporter van de wedstrijd is de vakbeurs “Formnext” voor additieve technologieën. Als mediapartners, VDI nachrichten en de vakbladen FORM+Werkzeug, werkzeug&formenbau

Internationaal colloquium “Toolmaking with a Future” opnieuw de dag na de prijsuitreiking

Op 16 november 2023, een dag na de prijsuitreiking, vindt in Aken het 22e Internationale Symposium plaats. Het internationale colloquium “Toolmaking with a Future” vindt plaats – net als vorig jaar op de evenementenlocatie “Das Liebig”. Het ontmoetingspunt voor de sector biedt de deelnemers praktische aanbevelingen voor maatregelen waarmee zij hun concurrentiepositie in Europa als vestigingsplaats kunnen versterken. Onder het motto “Toolmaking – Innovation Driver in Europe!?” geeft het evenement een impuls aan de toekomstige ontwikkeling van de gereedschapsindustrie. Naast de technische presentaties kunnen de gasten van het colloquium een paneldiscussie verwachten over de toekomst van gereedschapsmakerij onder de huidige uitdagingen van de industrie met deelnemers uit de industrie en de wetenschap, evenals een industriële tentoonstelling van toonaangevende technologie- en oplossingsleveranciers voor gereedschapsproductie.

Link magazine september/oktober 2023. Thema: de heilige graal van volledige digitale integratie. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginker@linkmagazine.nl

Overzicht van de finalisten per categorie in alfabetische volgorde

Categorie: Intern gereedschapsmakerij met minder dan 50 werknemers«

Categorie: Interne gereedschapsmakerij met 50 of meer werknemers«

Categorie: Externe gereedschapsmakerij met minder dan 50 werknemers«

Categorie: Externe gereedschapsmakerij met 50 of meer werknemers«

Aanmelden voor het event

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics