Data voorspelt arbeidsgeschiktheid en het werven van de juiste mensen.

0

Hogan Assessments, wereldleider in persoonlijkheidsassessments, start General Employability (Algemene Inzetbaarheid) in Europa, een nieuw, gestroomlijnd assessment, dat als doel heeft bedrijven te helpen bij het werven van de juiste mensen. Dit nieuwe hulpmiddel is geschikt voor organisaties die zoeken naar een doeltreffende manier om grote groepen kandidaten te beoordelen.

Het succes van elke organisatie hangt af van de mensen die er werken. Het is daarom cruciaal voor bedrijven om de juiste werknemers aan te nemen. Door gebruik te maken van gevalideerde assessments zoals General Employability, kunnen bedrijven gemakkelijker de persoonlijkheidskenmerken identificeren die de inzetbaarheid van medewerkers voor een groot aantal verschillende functies voorspellen. Op hun beurt zijn bedrijven productiever, hebben ze minder verloop, hebben ze tevredener en betrokkener werknemers en zijn ze financieel succesvoller.

Inzetbaarheid wordt gedefinieerd als het vermogen om een functie te vinden, het vermogen om deze te behouden, en het vermogen om een nieuwe functie te vinden als de eerste er niet meer zou zijn. De beoordeling kijkt naar drie belangrijke onderdelen van inzetbaarheid:
• Sociale vaardigheden – goed op kunnen schieten met anderen en goed samenwerken in een team. Mensen die hier hoog op scoren lijken vriendelijk, sympathiek en behulpzaam.
• Leervaardigheden – de essentiële taken van de functie leren en het verwerven van nieuwe vaardigheden terwijl de functie in de loop van de tijd verandert. Personen met leervaardigheden zijn vaak slim, nieuwsgierig en gemotiveerd om te leren.
• Arbeidsethos – instructies opvolgen, hard werken en tijdig resultaten van hoge kwaliteit produceren. Werknemers met een goede arbeidsethos zijn hardwerkend, productief en betrouwbaar.

Het assessment geeft een algemene inzetbaarheidsscore door het verzamelen van antwoorden op punten zoals “Ik ben gevoelig voor de gevoelens van anderen” en “Ik doe er alles aan om problemen te vermijden”. De algehele score geeft de mate weer waarin de kandidaat algemeen inzetbaar is en waarschijnlijk een productieve werknemer zal zijn. Degenen met uitzonderlijk hoge scores (bijv. 90% of hoger) kunnen vaak onmiddellijk aangenomen worden, ervan uitgaand dat ze aan de andere basiskwalificaties van de functie voldoen.

De General Employability-assessment is een nauwkeurige voorspeller van prestaties tijdens het werk. Hij is geschikt voor een breed scala aan niet-leidinggevende rollen in vrijwel alle sectoren. Met het General Employability-hulpmiddel waren recruiters in staat om nauwkeurig goed en slecht presterende bankmedewerkers te identificeren. Verder ontdekten ze dat degenen die hoog scoorden een tweemaal zo grote kans hadden om een hogere score te krijgen voor hun klantenservice dan degenen die laag scoorden.

Zsolt Feher, Algemeen Directeur Europa van Hogan Assessments zei: “Werkgevers melden dat de meeste werknemersgerelateerde klachten over drie basisproblemen gaan: zwakke interpersoonlijke vaardigheden, zwakke zelfsturing en zwakke probleemoplossende vaardigheden. Met General Employability zijn organisaties in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen in deze drie hoofdonderdelen. Het bespaart enorm veel tijd voor recruiters als ze de kracht van data kunnen gebruiken en de arbeidsgeschiktheid en het toekomstige succes van kandidaten op de werkplek kunnen voorspellen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics