Danobat neemt het Nederlandse Hembrug over

0

De fabrikant van gereedschapsmachines en productiesystemen Danobat kondigde de overname aan van het Nederlandse bedrijf Hembrug, leider in precisie-machinetools. De koopovereenkomst werd in Hannover (Duitsland) bekendgemaakt op de EMO, de toonaangevende Europese beurs voor gereedschapsmachines.
Hembrug heeft een sterke aanwezigheid in Europa en een uitgebreid netwerk in Noord-Amerika en Azië. In 2018 behaalde het een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines met een jaaromzet van 130 miljoen euro.

De overname geeft Danobat’s klanten een betere en bredere keuze tussen de twee complementaire technologieën slijpen en hard draaien.
Hembrug-klanten zullen profiteren van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat, een servicemonteur in de Verenigde Staten is al opgeleid. Bovendien zal Danobat’s uitstekende slijpexpertise van pas komen in Hembrug’s nieuwe hybride hard draai-/slijpmachines. Hembrug zal ook gebruik maken van Danobat’s automatiseringsoplossingen en Industry 4.0 aanbod.

Een stap vooruit
Om deze nieuwe alliantie te laten zien, stelt Danobat vanaf vandaag een van Hembrug’s meest representatieve machines, de Mikroturn 100LS, tentoon op haar stand op de EMO. Het is een voorbeeld van de state-of-the-art technologie die het Nederlandse bedrijf biedt op het gebied van precisie hard draaien. Het sluit zich aan bij de andere zeven nieuwste generatie en hoogtechnologische machines die Danobat op de beurs presenteert.

CEO van Danobat, Xabier Alzaga

De CEO van Danobat, Xabier Alzaga, benadrukt de relevantie van “de integratie van het prestigieuze merk Hembrug”. “Wij zijn experts in het genereren van innovatieve technologische oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Onze missie is om een antwoord te bieden dat is aangepast aan de eisen van onze klanten, gebaseerd op onze diepgaande kennis van de industriële productietechnologieën. Vanaf nu wordt onze catalogus uitgebreid met eersteklas, geavanceerde en nauwkeurige oplossingen voor hard draaien, als aanvulling op ons huidige aanbod van slijp-, draai- en meetoplossingen”, benadrukt hij.

De CEO van Hembrug, Robert Nefkens, zal aan het roer van het bedrijf blijven staan. Hij benadrukt dat “toegang tot Danobat’s wereldwijde platform” en het concurrentievoordeel van “het combineren van de twee complementaire technologieën slijpen en precisie hard draaien een grote stap voorwaarts is”. Robert Nefkens: “Dit kan zeer gunstig zijn voor onze klanten”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics