Damen versterkt de maritieme maakindustrie door uitbreiding van de scheepswerf in Gorinchem.

0

Damen Shipyards Group breidt zijn werf in Gorinchem (NL) verder uit. Gezien de noodzaak om de nationale maritieme maakindustrie te versterken, investeert het bedrijf in extra reparatiefaciliteiten en een scheepslift. De voorbereidingen beginnen tegen het einde van dit jaar.

“We zien hoe er in de toekomst meer werk wordt verzet voor Nederlandse klanten in Nederland”, vertelt Jos van Woerkum, managing director vanDamen Scheepswerven Hardinxveld.“Er is geen ruimte voor verdere groei op onze werf in Hardinxveld-Giessendam en dus wenden we ons tot Gorinchem.”

Naast de werf is dezelfde locatie in Avelingen-West in Gorinchem de thuisbasis van het wereldwijde hoofdkantoor van Damen Shipyards Group.

Oplevering eind 2023

De oplevering van de nieuwe faciliteiten, waaronder een scheepslift van 150 ton, volgt eind 2023. “Voor ons betekent dit dat we veel meer opties hebben dan op onze werf in Hardinxveld, waar we een lift van 40 ton hebben”, legt Van Woerkum uit. “Hierdoor kunnen we inspelen op de stijgende vraag van lokale bedrijven in de regio, die vanaf het begin klant zijn geweest in onze thuisstad Hardinxveld.”

Link magazine editie oktober 2022 | jaargang 24 thema: Afspraken maken en ze ook nakomen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Eind 2023 verhuist het voltallige personeel van Hardinxveld-Giessendam, zo’n zeventig in totaal, naar de werf in Gorinchem. Tegen die tijd is het een optimale locatie voor het ontwerp, onderhoud, reparatie, verbouwing en nieuwbouw van schepen tot 90 meter. De werf in Hardinxveld-Giessendam wordt voor die tijd afgestoten.

Damen Shipyards Group blijft aanwezig in Hardinxveld-Giessendam met Damen Marine Componenten, waar zo’n negentig mensen werken.

Gemaakt in Nederland

Naast de werf in Gorinchem is Damen Shipyards Group in Nederland actief met werven voor nieuwbouw in Vlissingen (marineschepen en superjachten), Den Helder, Werkendam (binnenvaart) en Nijkerk (baggermaterieel). Met reparatiewerven inVlissingenAmsterdamRotterdam Schiedam Harlingen en Den Helder, en op Texel. De scheepswerf in Stellendam richt zich op reparaties, refitting en vissersschepen. Tot slot worden onderdelen voor de maritieme sector geproduceerd in Amsterdam, Hardinxveld-Giessendam, Schiedam, Vlissingen en Zwolle.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics