DAMEN neemt de aandelen van DAEWOO over van Roemeense Scheepswerf.

0

Damen Shipyards Group is met Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) een aandelenkoopovereenkomst aangegaan voor de verwerving van haar meerderheidsbelang in Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI).

De Daewoo scheepswerf in Mangalia, Roemenië, werd in 1997 opgericht als een joint venture tussen Daewoo en Mangali Shipyard 2 Mai met Daewoo als meerderheidsaandeelhouder.

Met de overname van het meerderheidsaandeel op de scheepswerf in Mangalia zet Damen de volgende stap in het versterken van haar internationale scheepsbouw- en scheepsreparatieactiviteiten. De scheepswerf Mangalia ligt aan de kust van de Zwarte Zee. De werf is verdeeld over een oppervlakte van 980.000m2, heeft drie droogdokken met een totale lengte van 982 meter en 1.6 kilometer aan aanlegruimte. De dokken, met een breedte tussen 48 en 60 meter, zullen Damen van capaciteit voorzien om de grootste maritieme schepen en structuren te verzorgen. Als zodanig vormt deze stap een strategische aanvulling op de huidige scheepswerfportefeuille van Damen.

Damen is al eigenaar van een scheepswerf in Roemenië, in Galati aan de oevers van de rivier de Donau, momenteel de grootste scheepswerf van de groep. Sinds de toetreding tot Damen in 1999 is deze werf uitgegroeid tot een zeer efficiënte productiewerf met een aanzienlijke output van vele honderden schepen en constructies. De scheepsbouwexpertise en de goed beheerde toeleveringsketen van de werf hebben tot nu toe geleid tot enkele van de belangrijkste leveringen van Damen, die de diverse productportfolio van de groep volledig vertegenwoordigden. Met de scheepswerf Mangalia zal Damen zijn twee grootste scheepswerven in de nabijheid van elkaar hebben.

De Roemeense mededingingsautoriteiten hebben de beoogde transactie al goedgekeurd. Verder zijn er constructieve ontmoetingen met de Roemeense regering met betrekking tot de toekomstige samenwerking in Mangalia en de verdere ontwikkeling van de Roemeense scheepsbouwindustrie. Damen Shipyards Group is met Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) een aandelenaankoopovereenkomst aangegaan voor de overname van zijn meerderheidsaandeel in Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.