DAMEN legt kiel voor 77 meter lang DAMEN SeaXplorer expeditiejacht

0

DAMEN SeaXplorer markeerde een mijlpaal in de bouw van het SeaXplorer 77 expeditiejacht tijdens een kiellegging op Damen Shipyards Galati aan de oevers van de Donau. De eigenaar woonde de ceremonie bij en las de traditionele munt op de kiel. Na de rompopbouwfase arriveert het 77-meter luxe expeditiejacht (253 ft) op de werf van Damen in Vlissingen-Oost in Nederland voor voltooiing en levering op schema in het vierde kwartaal van 2020.

De SeaXplorer 77 is een op maat gemaakt ontwerp uit de DAMEN SeaXplorer-reeks. Het jacht biedt plaats aan 12 gasten in zes suites met volledig op maat gemaakt interieur, met de beste luxe kwaliteit en afwerking gecreëerd door de keuze van de eigenaar van het interieur. De 25 bemanningsleden, piloten en expeditiemedewerkers bedienen de dompelpompen, offertes, speelgoed en twee vliegtuigen met een volledig gecertificeerde helikopter- en helikopterhangar.

Product Director Mark Vermeulen

“De SeaXplorer 77 is de grootste van twee projecten die we momenteel aan het bouwen zijn uit ons SeaXplorer-assortiment”, zegt Product Director Mark Vermeulen. “De SeaXplorer 77 deelt de kernkenmerken van het gamma: naleving van de IMO-Polar Code, de lange autonomieperiodes op zee en de crossover van superjachtluxe met professionele capaciteiten. Maar het ontwerp bevat veel specifieke klantvereisten, zoals zijn passie voor heliskiën.

De constructie van SeaXplorer 77 maakt gebruik van de wereldwijde sterkte van de Damen Shipyard Group, en combineert:

  • Algemeen beheer van het jachtkantoor van Damen in Vlissingen in samenwerking met superjachtbouwer AMELS, onderdeel van Damen sinds 1991
  • SeaXplorer ontwerp en engineering bij Damen Shipyards Gorinchem in Nederland.
  • Rompbouw bij Damen Shipyards Galati, de grootste van de 33 scheepswerven van Damen over de hele wereld. De bijna 4.000 medewerkers van de werf werken momenteel aan veel van Damen’s belangrijkste projecten, waaronder het 160-meter IMO Polar Code categorie-conforme Australische Antarctische Divisie onderzoeksschip NUYINA.
  • Definitieve constructie en afbouw op de werf van Damen in Vlissingen-Oost, op slechts een paar kilometer van het stadsterrein van Vlissingen, waar AMELS opereert. Als handels- en scheepswerf in hart en nieren vormt Vlissingen-Oost een integraal onderdeel van ons jachtbouw- en refitaanbod. Inderdaad, een aantal projecten met een superjacht-refit voor jachten van meer dan 90 meter zijn hier al voltooid.

     

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics