DAF Trucks N.V. investeert opnieuw in twee BOGE High Speed Turbo compressoren

0

Persluchtfabrikant BOGE heeft afgelopen zomer bij DAF Trucks N.V. het aantal perslucht compressoren mogen verdubbelen; van twee naar maar liefst vier High Speed Turbo (HST) compressoren.

In 2017 heeft BOGE al twee HST compressoren geplaats in de productiefabriek van DAF, hier zijn afgelopen periode nog twee HST’s aan toegevoegd. Met de komst van BOGE’s HST compressoren is een grote sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van olievrije perslucht. De turbocompressoren zijn zo ontworpen dat het gehele aandrijfmechanisme niet gesmeerd hoeft te worden. Dit betekent dat er gegarandeerd 100% olievrije perslucht geproduceerd wordt van de allerhoogste persluchtkwaliteit, klasse 0.

Tailormade koelwatersysteem

Voor een zo optimaal en efficiënt mogelijke werking van de compressoren bij DAF, is er een op maat gemaakt koelwatersysteem bedacht en geïnstalleerd door BOGE. De vier HST’s worden gekoeld met een imposant systeem, waar DAF een speciale overbrugging tussen twee delen van het pand voor heeft gerealiseerd. Het koelvermogen van deze grote adiabatische vrijkoeler en de bijbehorende platenwisselaar is 1.160KW. Met de extra geleverde circulatiepomp bij de vrijkoeler, beschikt DAF altijd over back-up.

Innovatief besturingssysteem
De complete installatie bij DAF wordt aangestuurd met één van de meest innovatieve besturingssystemen op de huidige markt, de airtelligence BOGE provis 2.0. Slim gekoppelde compressoren en onderdelen worden door middel van efficiënte verbruiksmonitoring op een zo economisch mogelijke manier bestuurd. Tevens is het met hoogwaardige 9-inch TFT-kleurenscherm met touchscreen mogelijk om de parameters overal en altijd te bekijken en besturen.

Johan van der Linden DAF

Vertrouwen in HST

BOGE is gevleid met het vertrouwen van DAF in de compressoren van het bedrijf. Johan van der Linden (Manager Maintenance DAF): “Ik was vrijwel direct gecharmeerd van het concept van de HST’s, de eigenschappen van de compressoren sluiten aan bij de wensen die wij destijds hadden voor de vernieuwing van onze persluchtinstallatie.”. Door het vertrouwen in de HST compressoren, van zowel DAF als BOGE, kan de HST geleverd worden met 5 jaar garantie op de onderdelen.

Grote truckfabrikant van Europa

Met de enorme productie is DAF onbetwist marktleider met trucks op onder meer de Nederlandse, Engelse, Poolse en Tsjechische vrachtwagenmarkt en is het bedrijf één van de grotere truckfabrikanten van Europa. Voor elke transportbehoefte biedt DAF een truck op maat. Innovatief, betrouwbaar, duurzaam, efficiënt en comfortabel voor de chauffeur, dat is waar DAF voor staat.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics