Consortium van bedrijfsleven en onderwijs ontvangt subsidie voor unieke robotica proeftuin

0

Vanuit het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 heeft het RECAP (Robotics Experience Center Als Proeftuin) project een financiële bijdrage ontvangen. Dit RECAP project is een samenwerking tussen de mkb-ondernemingen ESPS en Conway Nederland, industriële eindgebruikers Vernay Europa en Wouter Witzel Eurovalve en de kennispartners Universiteit Twente en Wittenborg University of Applied Sciences. Hun gemeenschappelijke doel is het ontwikkelen van het REC, een initiatief van ESPS, tot het Oost-Nederlandse kennis- en innovatiecentrum voor toepassing van roboticatechnologie in geavanceerde productieprocessen. Het REC richt zich hierbij vooral op de sector High Tech Systems and Materials (HTSM) en de maakindustrie. ESPS is penvoerder van het project.

Het REC stelt de partners in staat om beter, sneller en efficiënter nieuwe producten en processen te ontwikkelen, waarbij kan worden geëxperimenteerd met state-of-the-art robottechnologie en waar prototypes in een gesimuleerde productie-omgeving worden beproefd en getest. Het is een unieke faciliteit, een open innovation center op het gebied van industriële robotica bestaat nog niet in (Oost-)Nederland.

Kennisbasis

Met deze samenwerking in het REC en verduurzaming daarvan als Oost-Nederlandse proeftuin voor industriële robotica, krijgt de kennisbasis van de Smart Industry sector een nieuwe impuls die op veel fronten leidt tot productinnovaties, economische ontwikkeling en groei van werkgelegenheid. De mogelijkheden die het RECAP project biedt zullen bijdragen aan het behouden en zelfs aantrekken van de maakindustrie in Nederland.

Diverse ontwikkelingsactiviteiten worden gedurende de looptijd van dit project uitgevoerd. Deze zijn vooral gericht op het ontwikkelen, testen en beproeven van product- en procesinnovaties waarin robotica wordt toegepast. De verworven kennis wordt gebruikt in opleidingsprogramma’s en voor het realiseren van nieuwe producten.

Versnelling

Waar ESPS en Conway als mkb-ondernemingen hun eigen specifieke technische expertise in geavanceerde machine- en apparatenbouw inzetten, dragen de grote ondernemingen Vernay Europa en Wouter Witzel Eurovalve als eindgebruikers bij aan de versnelling van de innovaties door specialistische kennis, behoeften en ontwikkelingen in hun productielijnen op cruciale innovatiedelen in te zetten. Samen met de kennispartners Universiteit Twente en Wittenborg University of Applied Sciences vormen de deelnemende ondernemingen bovendien een sterke keten in de topsector HTSM in Oost-Nederland.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics