Confed neemt Assembly Partners over

0

Vanaf vandaag heeft Confed Group haar positie in de elektronicamarkt verder versterkt met de overname van Assembly Partners. Onder de naam Confed Systems kunnen huidige en nieuwe klanten over de complete keten worden bediend. Tegelijk is Peter Hobbelen, eigenaar van Assembly Partner, aangesteld als CEO. Lees hieronder het persbericht over de overname:

Confed group verstevigt marktpositie door overnamen van Assembly Partner

De marktpositie van de Confed Group in Amersfoort wordt aanzienlijk verstevigd door de overname van het Dordtse AssemblyPartner BV. De twee elektronicabedrijven gaan verder onder naam Confed Systems. Peter Hobbelen (54) – eigenaar van AssemblyPartner – is aangesteld als CEO. Hobbelen heeft als missie het inclusief ondernemerschap te versterken door een netwerk van sociale ondernemingen te vormen binnen de internationale maakindustrie.

De overname schept wendbaarheid en flexibiliteit. Zo biedt het huidige klanten en potentieel een total cost of ownership aan, een one-stop-shop waar de complete keten van productontwikkeling tot en met het testen wordt geleverd. Confed Dordrecht is de derde vestiging van Confed, naast de vestigingen in Amersfoort en Slowakije, wat een krachtige positie in de markt oplevert.

Verdubbeling capaciteit

Hobbelen, die Arjan Reedijk(63) opvolgt, vindt de overname een logische en vooral strategische stap. Door de overname krijgt Confed een verdubbeling aan capaciteit. Hobbelen: “Dat geeft ons de gelegenheid om internationaal steviger in het zadel te zitten, e?n onze klanten een goed, betaalbaar product aan te bieden dat van a tot z bij e?e?n producent is ontwikkeld, vervaardigd en getest.” Met de extra kennis en capaciteit die Confed in huis haalt, kan het bedrijf aanmerkelijk meer werk verzetten. “Het inclusief ondernemerschap wordt hiermee uitgebreid en krijgt een meer solide positie. Wij kijken naar de mens zelf. Cree?ren sociale werkgelegenheid en geven iedereen een kans binnen ons bedrijf; mensen met een psychische of lichamelijke beperking, de nieuwkomers in Nederland en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De beperking is soms juist hun grootste talent. Hierdoor maken we het verschil voor onze klanten en de 350 zeer bekwame medewerkers.”

Belangrijke speler in electronic manufacturing services

Confed en AssemblyPartner werken al jaren succesvol samen. Beide bedrijven zijn belangrijke spelers op het gebied van assemblage, montage en productie van hoogwaardige elektronica (EMS – Electronic Manufacturing Services) voor toonaangevende nationale en internationale klanten. Daarnaast delen ze dezelfde maatschappelijke waarden ten aanzien van inclusief ondernemen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics