Clear Flight Solutions haalt €2.6 miljoen op voor verdere groei

0

Clear Flight Solutions heeft een investering van €2.6 miljoen opgehaald van AERIUM Analytics Inc. in Calgary, Canada en het Cottonwood Euro Technology Fund. Deze investering, het eerste deel van een beoogde totale Series B-investering van €6 miljoen, zorgt ervoor dat Clear Flight Solutions door kan gaan met haar missie om mens en natuur te behouden en beschermen door middel van een revolutionaire manier van bird control (vogelverjaging en –
beheersing) met unieke technologie en diensten. Met de Robird™ als steunpilaar blijven de bird control-operaties van Clear Flight Solutions zeer effectief en bieden deze een ongeevenaarde efficientie op vliegvelden, bij de olie- gas- en baggerindustrie en in de agriculturele sector over de hele wereld.

Van links naar rechts: Jordan Cicoria (AERIUM Analytics), Nico Nijenhuis (Clear Flight Solutions), Connie Down-Cicoria (AERIUM Analytics), Ray Quintana (Cottonwood Euro Technology Fund) Foto Clear Flight Solutions

Een groot deel van de nieuwe investering is bedoeld om uit te breiden naar Noord Amerika en om de lopende en aanstaande operaties in de VS en Canada te ondersteunen. Daarnaast zal een substantieel deel gebruikt worden om verder te ontwikkelen richting de Robird 3.0, een volledig autonome versie van de bekende robot-roofvogel die nog slimmer, effectiever en efficienter gaat zijn dan zijn voorganger.

Succesvol jaar
De investering volgt op een zeer succesvol jaar voor Clear Flight Solutions. Het bedrijf heeft dit jaar verschillende wereldprimeuren neergezet, waaronder de allereerste volledige integratie van dronevluchten binnen de dagelijkse operaties op grote internationale vliegvelden, samen met Canadese partner AERIUM Analytics. Op Edmonton International Airport in Canada en op een nader bekend te maken Europees vliegveld heeft de Robird™ in totaal meer dan 500 vluchten op en om airside gemaakt binnen een periode van 3 maanden. Door middel van de Robird™ en andere methoden zijn meer dan 15.000 vogels weggehouden van actieve landingsbanen, wat zorgt voor een drastische vermindering in het risico op een aanvaring tussen vogels en vliegtuigen. Het bedrijf heeft verder hard gewerkt aan het beschermen van vogels bij de teerzanden in Canada, en heeft in de afgelopen twee jaar een intensieve bird control-operatie uitgevoerd voor een grote offshore-operatie van de Nederlandse baggeraar Van Oord.

Vertrouwen en ambitie
“Deze investering komt op het perfecte moment”, zegt Nico Nijenhuis, CEO van Clear Flight Solutions. “Als bedrijf hebben we dit jaar een aantal grote mijlpalen bereikt. Onze omzet groeit hard en is dit jaar tot ruim boven de €1 miljoen uitgekomen. Deze nieuwe ronde van investeringen toont vertrouwen en biedt ons de mogelijkheid om door te gaan met onze uitbreiding, groei en ambitie om vliegvelden veiliger te maken, en de natuur te beschermen.”

“Door deze vervolginvestering willen wij ons verder binden aan het bedrijf, en ons vertrouwen tonen in Clear Flight Solutions”, zegt Ray Quintana, General Manager van het Cottonwood Euro Technology Fund. “Wij denken dat aggresieve groei alleen gerealiseerd kan worden door nieuwe vervolginvesteringen in Series B-, C- en D-rondes. Cottonwood is heel enthousiast om een belangrijke rol te blijven spelen in de verdere groei en het succes van Clear Flight Solutions.”

AERIUM’s investering in Clear Flight Solutions steunt de groei van deze diensten en technologie in Noord Amerika, en toont onze toewijding aan het groeiende partnerschap tussen AERIUM Analytics en Clear Flight Solutions, “ zegt Richard Hawker, President van AERIUM Analytics.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics