CityDoxx ontwikkelt duurzame mobiliteitshub op XL Businesspark Almelo

0

We laten steeds meer producten thuis bezorgen. Dat zorgt voor een toename aan bestelbusjes en vrachtwagens in dorpen en steden. CityDoxx ontwikkelt duurzame logistieke huisvestingsconcepten voor stadslogistiek en groene mobiliteit. Het bedrijf heeft recent een perceel van ca. 12.000 m2 verworven op XL Businesspark Almelo. Op deze locatie realiseert CityDoxx een duurzame mobiliteitshub, bedoeld voor ‘Last Mile Logistics’ – de laatste transportbeweging om een pakketje bij particulieren te bezorgen. Oost NL ondersteunde het bedrijf bij het vinden van de locatie.

De gebouwen die CityDoxx gaat realiseren bieden ruimte aan twee of meer logistieke units van 1.000m² tot 2.000m², voorzien van meerdere loading docks voor trucks en bestelbussen en met daarin de benodigde kantoorruimte en een kantine. “We bieden onze huurders een totaaloplossing op het gebied van elektrische laadinfrastructuur, met zonnepanelen op het dak van elk gebouw en opslagcapaciteit. Hierdoor kunnen huurders hun bezorging op basis van Zero Emission uitvoeren,” zegt John Rovers, CEObij CityDoxx.

Op een aantal locaties waar meerdere vraagstukken op gebied van mobiliteit spelen, wordt het CityDoxx concept uitgebreid naar een volledige Mobiliteitshub, waar boven de logistieke units een (openbare) parkeergarage wordt gerealiseerd. Deze manier van dubbel ruimtegebruik sluit goed aan bij de duurzaamheidsambities van CityDoxx.

XL Businesspark Almelo geschikte locatie

Link magazine editie februari 2022 thema Supply-security, dealen met het (volgende) opzweepeffect. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

“Oost NL heeft Cityboxx ondersteund door onderzoek te doen naar locaties die hoog scoren op het gebied van bereikbaarheid, beschikbaarheid en arbeidsmarkt, waarbij XL Businesspark Almelo als geschikte locatie naar voren kwam”, vertelt Rovers. Deze duurzame mobiliteitsoperatie draagt significant bij aan de ZES (Zero Emission Stadsdistributie) opgave waar diverse (Oost-)Nederlandse gemeenten zich aan hebben gecommitteerd.

“Verduurzaming is een van de grote uitdagingen binnen de logistieke sector. Zeker bij ‘Last Mile Logistics’ is daar nog veel te winnen. CityDoxx biedt een oplossing voor bezorgbedrijven om producten op een schone manier bij hun klanten af te leveren. De komst van CityDoxx is daarmee goed nieuws voor de duurzaamheidsambities en de werkgelegenheid in Twente”, aldus Peter van Houten, senior projectmanager Logistics bij Oost NL.

De voorbereidingen voor CityDoxx Almelo zijn in volle gang, waarna de bouw binnen enkele maanden zal worden gestart. De doelstelling van de onderneming is om de komende jaren een compleet netwerk te hebben

gerealiseerd van CityDoxx-locaties, verspreid over de grotere steden in Nederland en België.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.