Christophe Coulongeat divisie manager Stäubli Robotics en Gerald Vogt nieuwe CEO van Stäubli Group

0
Stäubli, een wereldleider in industriële en mechatronische oplossingen, begint het nieuwe jaar met een nieuwe Chief Executive Officer. Gerald Vogt, voorheen verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van de Robotics Division, heeft op 1 januari 2021 de functie van CEO overgenomen  van Rolf Strebel.

Gerald Vogt nieuwe CEO van Stäubli Group. Foto Stäubli

Met Gerald Vogt zal een ervaren manager uit de eigen gelederen de leiding van het gediversifieerde en groeiende familiebedrijf overnemen. De 50-jarige Frans-Duitse ingenieur en bedrijfseconoom is sinds medio 2016 verantwoordelijk voor de wereldwijde robotica-business als Group Division Manager en maakt al deel uit van het Group Management.


Toen hij bijna 20 jaar geleden bij Stäubli kwam, verhuisde Gerald Vogt aanvankelijk voor een aantal jaren van de ontwikkelings- en productiesite in Faverges, Frankrijk, naar de VS. Als Division Manager breidde hij de activiteiten voor Stäubli Robotics North America aanzienlijk uit. Daarna keerde hij terug naar Faverges als Head of Development voordat hij de verantwoordelijkheid voor het Duitse bedrijf overnam als Head of Stäubli Robotics in Bayreuth.

Om een ​​vlotte overgang te verzekeren en voor te bereiden op zijn toekomstige taken als CEO, heeft de Raad van Bestuur van Stäubli Gerald Vogt begin 2020 voorgedragen als de aangewezen opvolger van Rolf Strebel. Sindsdien heeft Gerald Vogt de huidige CEO begeleid en is hij verantwoordelijk voor de introductie en implementatie van de nieuwe bedrijfsstrategie voor Stäubli tot 2030.

“We zijn verheugd in Gerald Vogt een toekomstgerichte manager te hebben gevonden met een uitgebreide internationale ervaring en een duidelijke ondernemersgeest die al zeer goed verbonden is binnen de Groep. Hij heeft ons volste vertrouwen om de activiteiten van de hele Stäubli Groep verder te ontwikkelen. wereldwijd ”, zegt Yves Serra, voorzitter van de raad van bestuur.

“Namens de hele Raad van Bestuur en de familie Stäubli wil ik deze gelegenheid aangrijpen om Rolf Strebel te bedanken voor meer dan 40 jaar toewijding aan Stäubli en zijn uitstekende werk als CEO van de Stäubli Group in de afgelopen 14 jaar. We wensen hem het allerbeste voor de komende tijd, ”voegde Serra eraan toe.

Christophe Coulongeat is per 1 januari 2021 verantwoordelijk geworden voor de wereldwijde Robotica-divisie. De Franse manager is sinds 2018 plaatsvervangend divisiemanager en heeft eerder uitgebreide ervaring opgedaan in de verpakkings- en automatiseringsindustrie in Frankrijk, Oostenrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland.

Met deze opvolging in management zet Stäubli de koers uit om haar groei consequent voort te zetten en haar marktpositie wereldwijd verder uit te bouwen, vooral in Noord-Amerika en Azië.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics