Chiron Groep neemt MECATIS over en breidt het productaanbod uit

0

Chiron Group heeft Mecatis SA overgenomen met het hoofdkantoor in Isérables (CH/Valais). Mecatis is een specialist voor kleine, zeer nauwkeurige bewerkingscentra, die worden gebruikt in de horloge-industrie, de medische sector, de juweliersbranche en de sector van de microtechniek.

Mecatis, opgericht in 2007, ontwerpt, bouwt en onderhoudt bewerkingscentra voor het met hoge snelheid doorslijpen van microtechnische componenten. Het hoogtepunt van het productassortiment onder het merk ‘Factory5’ is de Micro5, gelanceerd in 2017 – een compact en innovatief bewerkingscentrum met 4 of 5 assen, dat klanten gebruiken voor de snelle en nauwkeurige productie van hun verschillende componenten. Alle Factory5-producten worden consequent digitaal op de markt gebracht via het platform www.factory5.tech.

Link magazine juni/juli 2020, Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: uitgever@linkmagazine.nl

Beide partners profiteren van de overname: Factory5-bewerkingscentra worden voortaan wereldwijd verkocht door de Chiron Group. Het volledige servicenetwerk van de groep zal ook beschikbaar zijn voor Factory5 klanten. Anderzijds breidt de Chiron Group met de overname zijn technologische basis uit. “De uiterst nauwkeurige bewerkingscentra van Factory5 vullen het Chiron-productgamma onder de 08-serie perfect aan. Hiermee versterken we ons aanbod voor de industrie van de precisie- en medische technologie. Dit betekent dat we nu optimaal kunnen voldoen aan de eisen van veel klanten voor compacte, zeer dynamische machines voor kleine componenten”, legt Dr. Claus Eppler, Managing Director R&D van Chiron, uit.

Met de overname is de Chiron Group nu aanwezig met eigen bedrijven in tien landen buiten Duitsland. Alle medewerkers van Mecatis worden overgeplaatst naar het toekomstige Chiron Swiss SA en blijven de producten van het merk Factory5 verzorgen. Algemeen directeur is de voormalige eigenaar en CEO, Samuel Vuadens.

Chiron wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics