Chinezen kopen het Apeldoornse e-Traction.

0

Investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital en een groep kleinere aandeelhouders hebben al hun aandelen in het Apeldoornse e-Traction verkocht aan de Tanhas group.

Het Chinese bedrijf heeft daarmee een 100% belang verworven in de technologische marktleider op het terrein van elektrische aandrijflijnen, onder meer toegepast in elektrische stadbussen. De kennis- en applicatieontwikkelingen en technische verkoopondersteuning blijven in Apeldoorn geconcentreerd in een Innovatie en R&D center.

De Chinese aandeelhouder heeft inmiddels de bouwtekeningen gereed voor een fabriek in de Chinese provincie Hubei waar vanaf eind 2017 de eerste aandrijflijnen van de band rollen.
e-Traction ontwikkelde vanaf eind jaren negentig een platform gebaseerd op TheWheel, een gepatenteerde direct-drive-in-wiel motor die 15% efficiënter is dan andere elektrische aandrijfsystemen en ruim 70% efficiënter is in gebruik dan een dieselbus. Daarbij stoot een bus uitgerust met de technologie van TheWheel geen vervuilende stoffen uit en biedt deze bus meer comfort aan passagiers door het ontbreken van motorgeruis en trillingen. Wereldwijd werkt het bedrijf met diverse partners samen, onder meer fabrikanten van bussen zoals het Nederlandse VDL.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics