Chinese inkoop van grondstoffen voedt sentiment

0

De CRB-index is de afgelopen maand met bijna 6% gestegen. Het herstel werd vooral geleid door een forse stijging van de olieprijzen.

China is mede verantwoordelijk voor het prijsherstel, aangezien het land een sterke positie heeft in de invoer van veel grondstoffen.

Het indrukwekkende herstel van China na Covid-19 is voornamelijk te danken aan een sterkere productie in de industrie. Het V-vormige herstel bij zowel de productie als de verkoop van personenauto’s was bijzonder sterk.

Gezien het Chinese herstel verwachten investeerders een soortgelijk herstel voor andere economieën. Deze gedachte zet veel beleggers aan tot het nemen van meer risico’s.

Zolang de Chinese economie positieve macro-economische cijfers laat zien, dan gaat het sentiment in veel grondstoffenmarkten verbeteren. De kou is echter nog niet uit de lucht. Wij beschouwen de neerwaartse prijsrisico’s echter nog steeds als hoog. De kwetsbare relatie tussen de VS en China, de hoge beschikbaarheid van de meeste grondstoffen en de mogelijkheid van nieuwe Covid-19-uitbraken wereldwijd zijn volgens ons de belangrijkste risico’s.

Monthly Comodity

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics