China ‘s werelds grootste consument halfgeleiders verpakkingsapparatuur en -materialen

0

Gevoed door zware overheidsinvesteringen genereerden IC-verpakkingen en testen in China in 2017 $ 29 miljard aan inkomsten, waardoor China ‘s werelds grootste consument van verpakkingsapparatuur en -materialen is, volgens SEMI’s recente China Semiconductor Packaging Industry Outlook-rapport. Het rapport, gebaseerd op onderzoek uitgevoerd tussen juli 2017 tot eind januari 2018, onthulde ook dat China’s IC-verpakkings- en testindustrie rijper is dan haar IC-productie- en ontwerpsectoren, hoewel de omzetgroei voor IC-verpakkingen en tests in de afgelopen jaren is vertraagd.

SEMI ondervroeg 87 halfgeleiderverpakkingen en aan assemblage gerelateerde bedrijven voor het onderzoeksrapport, inclusief belangrijke fabrikanten van halfgeleidersverpakkingen in China. Meer dan 100 bedrijven concurreren op de Chinese verpakkings- en assemblagemarkt, waaronder toonaangevende multinationals en opkomende binnenlandse spelers. Meer dan de helft van de verpakkingsbedrijven in China bevindt zich in de regio Yangzi-delta, terwijl het Midwesten van China een broeinest is voor verpakkingsinstallaties.

Aanvullende rapport hoogtepunten:

  1. Vergeleken met andere regio’s in de wereld, hebben de investeringen van China in IC-verpakkingen en -testen de afgelopen tien jaar de snelste groei doorgemaakt, waarbij binnenlandse fabrikanten sterke steun hebben gekregen van zowel nationale als lokale overheden aan de oplevingscapaciteit en technische capaciteiten.
  2. Top drie grootste binnenlandse verpakkingsbedrijven – JCET, Huatian en TFME – namen allemaal deel aan de top 10 van wereldwijde OSAT-ranglijsten na uitbreidingen en overnames van 2012 tot begin 2016.
    Verpakkingsbedrijven zoals SPIL, TFME, NCAP blijven nieuwe fabrieken bouwen.
  3. Als een belangrijke productieregio voor LED-producten is China prominenter geworden binnen de halfgeleiderverpakkingsindustrie. De LED-productsector in China groeide in 2017 tot $ 13,4 miljard (de helft van de IC-verpakkingen).
  4. In 2017 was China goed voor ongeveer 26 procent van de wereldwijde markt voor verpakkingsmaterialen. China’s omzet van verpakkingsmaterialen zou in 2018 naar verwachting $ 5,2 miljard overschrijden.
  5. In 2017 bereikte de markt voor assemblagelevering in China een omzet van $ 1,4 miljard, de grootste ter wereld met een aandeel van 37 procent.
  6. In 2017 was assemblageapparatuur die in China werd gefabriceerd (inclusief montageapparatuur gemaakt door buitenlandse bedrijven en JV’s) goed voor 17 procent van de markt voor assemblage-apparatuur in China.
  7. Met de snelle groei in de halfgeleiderverpakkingsmarkt breiden leveranciers van verpakkingsmaterialen voor huishoudelijk gebruik zich uit met de industrie en beginnen ze nu toonaangevende internationale verpakkingshuizen te bedienen

Het SEMI-rapport licht ook het belang toe van zowel ondersteuning door de centrale overheid als lokale overheden, richtlijnen en beleid met betrekking tot de halfgeleiderindustrie in China. Het nationale fonds en lokale IC-fondsen, opgericht in 2014, en het beleid Made in China 2025 zorgden voor een tweede impuls aan de groei van de IC-industrie in China. Voor het verpakken en testen van ondernemingen is het van essentieel belang om sterke communicatie en relaties met relevante overheidsinstanties en brancheverenigingen te onderhouden om zowel politieke als financiële steun te verkrijgen, deels omdat van China’s halfgeleiderfabrikanten en IC-assemblage- en verpakkingsbedrijven wordt verwacht dat ze apparatuur en materialen kopen die in China zijn gemaakt .

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics