Chemtrix levert innovatieve flowchemie fabriek in India

0

Chemtrix B.V.  kondigt de levering aan van een industriële ‘flowchemie’ fabriek. Flowreactoren bewerkstelligen een efficiënt, veilig en milieuvriendelijk continu productieproces van chemicaliën. De productiefaciliteit voor chemicaliën zal geleverd worden aan een klant in India en betreft elf Plantrix® industriële flowreactoren die zorgen voor een productiecapaciteit van meerdere tonnen per uur. “De levering van deze industriële installatie bewijst dat flowchemie meer en meer toepassing vindt in grootschalige productie van chemicaliën, waar uitdagende chemische processen uitstekend uitgevoerd kunnen worden in onze keramische productiereactoren,” aldus Dr. Charlotte Wiles, CEO van Chemtrix.

Flowreactoren

Chemtrix kan op dit moment de naam van de klant niet openbaar maken. Op termijn zal een gezamenlijk persbericht uitgegeven waarin wordt ingegaan op de redenen waarom de klant heeft gekozen voor Plantrix® flowreactoren. Chemtrix exporteert met grote regelmaat flowreactoren naar India, deze levering is qua omvang en waarde evenwel een hoogtepunt. Het betreft een van de grootste flowreactor fabrieken in de chemische sector.

Chemische markt
Chemtrix levert de flowreactoren aan verschillende segmenten van de chemische markt, zoals farma, agro, chemie en gespecialiseerde chemicaliën. De voordelen die flowreactoren opleveren voor een specifiek chemisch proces zijn voor ieder segment (en proces) anders. Denk hierbij aan een verbetering in opbrengst, minder gebruik van oplosmiddelen, minder kosten van opschaling of een verbetering in veiligheid voor mens en milieu. Hoe groot de voordelen precies zijn hangt af van het betreffende chemische proces.

Chemtrix werkt samen met een groot aantal klanten in de chemische industrie om flowreactoren te implementeren in R&D, pilot en productie. Hierbij levert het bedrijf ook diensten die de klant helpen met het introduceren van deze technologie binnen een bedrijf of afdeling. “Het is méér dan alleen een reactor verkopen,” zegt Dr. Wiles. “Wij bouwen aan langdurige relaties en werken nauw samen met onze klanten om samen specifieke processen te kiezen die van onze technologie kunnen profiteren.”

Veiligheidsverbeteringen
“Veel van onze klanten kiezen onze reactoren vanwege de veiligheidsverbeteringen die kunnen worden bereikt,” zegt Stan Hoeijmakers, Marketing Manager bij Chemtrix. “Sommige processen zijn moeilijk of zelfs niet uit te voeren in de huidige ‘batch’ fabrieken. Onze flowreactoren hebben integrated heat exchange, wat ervoor zorgt dat een chemisch proces extreem nauwkeurig kan worden gecontroleerd.” Gecombineerd met het – in vergelijking met batch – kleine volume van de reactor en toch de mogelijkheid om op grote schaal te produceren, zorgt dit dat Plantrix® een veilige en betrouwbare oplossing is voor veel soorten chemische processen.

Toekomst
Chemtrix is klaar voor de toekomst. “2015 was een prachtig jaar voor Chemtrix, waarin een significante toename in gebruik van onze technologie te zien was, met name in productie. De bovengenoemde levering is een voorbeeld waarbij flowreactoren bewijzen dat ze een schoner en groener alternatief zijn voor de productie van chemicaliën,” zegt Charlotte Wiles.

Pioniers het gebied van industriële flowreactoren
In juni 2015 introduceerde Chemtrix een nieuw type reactor: Plantrix® MR555. Met deze nieuwe, nog grotere reactor bewijst Chemtrix dat het een van de pioniers is op het gebied van industriële flowreactoren. Het feit dat Chemtrix reactoren levert voor gebruik in het lab (microreactoren) tot en met reactoren voor productie op grote schaal, gecombineerd met chemische research en engineering services, maakt dat het bedrijf een partner is voor vele farmaceutische en chemische bedrijven. “Wij blijven innoveren om onze klanten ook oplossingen te kunnen bieden voor productie processen op grote schaal,” aldus Wiles.

Chemtrix is gevestigd op Brightlands Chemelot Campus te Sittard-Geleen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics