CBS: Nederlandse goederenexportexport groeit met 4,5 procent in februari

0
Het volume van de goederenexport was in februari 4,5 procent groter dan in februari 2020, meldt het CBS. Dat is de grootste groei na 2019. Er zijn in februari vooral meer machines en chemische producten geëxporteerd. Het volume van de import was in februari 5,8 procent groter dan een jaar eerder.
Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in april gunstiger dan in februari.
 Omstandigheden voor export in april gunstiger dan in februari
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in april gunstiger dan in februari. Dat komt vooral doordat de stijging van de wisselkoersen kleiner was. Ook verbeterde het producentenvertrouwen in Duitsland en de eurozone opnieuw en waren de Nederlandse en Europese ondernemers in de industrie minder negatief over hun buitenlandse orderpositie.

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.