CBS: Investeringen in materiële vaste activa 7,0 procent groter door transportmiddelen, machines, infrastructuur en gebouwen.

0
In juni 2023 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 7,0 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat er meer is geïnvesteerd in transportmiddelen, machines, infrastructuur en gebouwen.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Juni 2023 heeft een werkdag meer dan juni 2022. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in augustus ongunstiger dan in juni.

Link magazine juni/juli 2023. Thema: Groot maar toch wendbaar. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Omstandigheden investeringen in augustus ongunstiger

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in augustus ongunstiger dan in juni volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat het oordeel van de industrie over de orderpositie minder positief was en de bezettingsgraad in de industrie gedaald is.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics