CBS: Investeringen groeien met ruim 6 procent in augustus

0
In augustus 2023 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,3 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat er meer is geïnvesteerd in transportmiddelen (vrachtwagens, personenauto’s en vliegtuigen), gebouwen en infrastructuur.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Augustus 2023 heeft evenveel werkdagen als augustus 2022. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in oktober minder ongunstig dan in augustus.

Link magazine september/oktober 2023. Thema: de heilige graal van volledige digitale integratie. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginker@linkmagazine.nl

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor investeringen in oktober minder ongunstig dan in augustus. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaardaling van de export goederen omsloeg in een jaar-op-jaargroei en de stijging jaar op jaar van de beurskoersen groter was. Het oordeel van de industrie over de orderpositie was echter minder positief.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics