Door de overname van Caap wordt Ropa Group een landelijker aanbieder van Siemens PLM software.

0

Paul Hörchner, medeaandeelhouder in ROPA Group B.V. en directeur van Enginia, vertelt dat de overname van CAAP voortkomt uit een gerichte strategie: “Door het aanbod van Enginia en CAAP samen te voegen, creëren we extra ruimte voor innovatie en groei. Samen kunnen we bijvoorbeeld komen tot een efficiënte invulling van onze helpdesk, zodat we menskracht overhouden voor de groei die zich momenteel voordoet in onze PDM- en CAM-oplossingen. Zo kunnen we onze klanten in de maakindustrie nog beter ondersteunen bij hun transformatie naar Smart Industry. Ons doel is dat de relaties van Enginia en CAAP alleen positieve veranderingen ervaren als gevolg van de overname. Vooralsnog blijven adressen, contactpersonen en dergelijke ongewijzigd.”

Het dienstenpakket van CAAP is vergelijkbaar met dat van Enginia, dat al tot ROPA Group B.V. behoort. Door de overname ontstaat een grote landelijke aanbieder van Siemens PLM Software en aanverwante diensten. 

Gezonde toekomst

Voormalig CAAP-eigenaar Donald Kalff, die na 26 jaar afscheid neemt van zijn bedrijf, noemt de overname een belangrijke stap voorwaarts: “CAAP is in vergelijking met Enginia altijd wat meer technisch georiënteerd geweest, met een sterke focus op de software. Enginia is daarnaast ook sterk in allerlei diensten die je rond die software kunt aanbieden. Ik ben ervan overtuigd dat CAAP als onderdeel van ROPA Group B.V. een gezonde toekomst tegemoet gaat.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics