Business Software Event 2018 helpt maakindustrie met de transitie van papier naar digitaal werken

0

De maakindustrie is in een snel tempo aan het veranderen. Zo neemt de rol van software in de productieketen sterk in betekenis toe. Veel ondernemingen maken momenteel de omschakeling van op papier naar digitaal werken. Deze omschakeling heeft effect op het gehele proces: van klantbehoefte via ontwerp tot aan de eindgebruiker. Toch loopt dat allemaal niet van leien dakje. Op 9 oktober 2018 belicht Business Software Event in de Midden Nederland Hallen te Barneveld, de laatste softwareontwikkelingen om de maakindustrie bij deze transitie, oftewel de weg naar Industry 4.0, te helpen.

De overgang naar papierloos werken is geen gemakkelijke weg. Een smartphone of tablet is gemakkelijk aan te schaffen, maar vraagt training en een zekere periode van gewenning. Om nog maar niet te spreken van koppelingen, integraties en alle security maatregelen die getroffen moeten worden om hackers buiten de deur te houden. Dit vraagt een heldere visie op het gebied van automatiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Oude processen moeten hierbij worden omgebogen. Het maken van kleine stapjes in dit proces helpen de transitie beheersbaar te maken (en te houden) en medewerkers geleidelijk te laten wennen aan de verandering.

Succesverhalen, wetenschappelijke presentaties en 10 actuele thema’s centraal

“De digitale transformatie komt bij veel bedrijven vaak maar moeilijk op gang. De uitspraak, “We doen het toch al jaren goed zo en waarom moet het dan anders?” komt dan ook vaak naar voren wanneer een bedrijf begint aan een dergelijke verandering. We zien dat bedrijven behoefte hebben aan handvatten om de interne perceptie om te buigen en het transitieproces in gang te zetten. Deze handvatten komen het best tot zijn recht in succesverhalen, waarvan er al een aantal hele mooie in de maakindustrie te zien zijn. Een aantal van deze cases, gecombineerd met wetenschappelijke presentaties vormen het lezingenprogramma tijdens het Business Software Event”, aldus Timo van Leent, Eventmanager Business Software Event. De volgende actuele uitdagingen binnen de maakindustrie komen in het programma aan bod:

  1. Systeemintegratie & Connectivity
  2. Ketenbeheersing
  3. Servitization
  4. First time fix right
  5. Smart Industry – concreter maken
  6. Gestructureerde data
  7. Best of breed oplossing
  8. Verkorte doorlooptijden
  9. Realtime inzicht in processen
  10. Volledige digitalisering

Laagdrempelig software specialisten ontmoeten

Naast procesverbetering moet ook de automatisering een kans krijgen de juiste oplossing te vinden. Hier is ervaring voor nodig, zowel bij de implementatie van maatwerk als kant-en-klare software. Deze praktijkervaring ligt bij in te huren software specialisten. Het Business Software Event vormt een laagdrempelige omgeving waar u met uw vragen terecht kunt bij een grote diversiteit aan aanbieders. Dat varieert van consultant die u op weg helpt of specialisten die al diverse implementaties achter de rug hebben.

 Business Software Award

Naast de lezingen en de activiteiten op de expovloer, wordt ook dit jaar de Business Software Award uitgereikt aan een bedrijf dat met een bijzondere implementatie en realisatie. De award werd in 2017 toegekend aan Lassche en Keizer BV. Zij verzorgen dit jaar een lezing over het resultaat en het vervolg.

Gratis bezoeken en aanmelden

Met ruim 30 sprekers in het congresprogramma en 50 exposanten op de beursvloer en, geeft het Business Software Event u dé handvatten om de digitale transformatie in goede banen te leiden. Bezoeken is gratis voor afgevaardigden uit de maakindustrie.
Aanmelden kan via www.business-software-event.nl

Business Software Event 2018

  • Datum: dinsdag 9 oktober, van 9.30 tot 17.30 uur
  • Locatie: Midden Nederland Hallen in Barneveld
  • Organisatie: Mikrocentrum
  • 50 exposanten
  • 30 lezingen
  • Uitreiking Business Software Award
  • Gratis entree voor bezoekers namens de maakindustrie
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics