Business Software Event 2017 in teken maakindustrie

0

Het Business Software Event voor de klantorder- en voorraadgestuurde industrie heeft dit jaar als thema ‘Business Software voor de maakindustrie – uw bedrijfsproces stap voor stap efficiënter ingericht’. Centraal staat de noodzaak van voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van ict. Uiteraard komen trends als smart industry, internet of things, big data, cloud en software-as-a-service aan bod, maar de focus ligt dit jaar op de basics, vertelt eventmanager Moniek Groot van organisator Mikrocentrum.

Industriële bedrijven moeten tegenwoordig meerwaarde bieden door complexere producten te leveren, met steeds meer partijen samen te werken, doorlooptijden te verkorten, voorraden te verminderen, enzovoort. Klanten stellen steeds meer eisen, tegelijkertijd neemt de concurrentie toe. Bedrijven kunnen daarom niet zonder goede businesssoftware die meerdere schakels bestrijkt in een keten, zowel intern als extern. Van ontwerp via bedrijfs- en productiebesturing tot en met aflevering, service en onderhoud. ‘Voor veel maakbedrijven is smart industry nog ver van hun bed’, aldus Groot. ‘Wij stellen hun actuele uitdagingen centraal: ‘Hoe stoom ik mijn bedrijf klaar voor de toekomst, hoe krijg ik grip op de interne processen en kan ik die beter laten aansluiten op die van mijn toeleveranciers en/of klanten?’ Bedrijven zien kansen, maar worstelen vaak met het implementeren, weet Groot. ‘Wij willen hun inzicht geven hoe ze bedrijfsprocessen met slimme software kunnen verbeteren. Succesverhalen van collega’s en aansprekende best practices moeten de bezoekers inspiratie bieden.’

Het Business Software Event 2017 richt zich op de maak- en assemblage-industrie in Nederland en België: klantorder- en voorraadgestuurde bedrijven in onder meer de automotive, elektronica, machine- en apparatenbouw, metaalbewerking, rubber- en kunststofverwerking en scheepsbouw. Het event bestrijkt een breed scala aan bedrijfsprocessen en bijbehorende software, van CAD, CAM, PDM en PLM tot en met ERP, MES, WMS en CRM, inclusief integratie, kwaliteitsmanagement en business intelligence.

Het gratis toegankelijke event heeft op 28 september een nieuwe locatie, de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Mikrocentrum mikt op tachtig exposanten en 500 bezoekers. Naast drie plenaire keynotes en diverse expert classes vermeldt het programma, voor de tweede keer, de uitreiking van de Business Software Award aan een organisatie die een businesssoftwareproject succesvol heeft uitgevoerd. Nieuw is dit jaar het VIP-arrangement, een volledig verzorgde avond waar exposanten en hun genodigden kunnen netwerken en ervaringen delen. Gastspreker is Henk-Jan Snellink van WP Haton, fabrikant van deegverwerkingsmachines voor de broodproductie. Hij zal vertellen over de transformatie van zijn traditioneel georganiseerde maakbedrijf in een servicegerichte dienstverlener, met businesssoftware als een van de ingrediënten.

www.business-software-event.nl

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics