Business Software Event 2016 maakt Smart Industry concreet

0

Het Business Software Event van Mikrocentrum belooft wederom een flinke groei. De organisatie mikt in 2016 op ruim 100 exposanten en 1000 bezoekers en breidt uit naar twee dagen. Verwonderlijk is dat niet. Met de sterk groeiende rol van software binnen de industrie leven er veel vragen. Alles de cloud in of toch lokaal? All-in-one of Best-of Breed? Hoe integreer ik de boel? En hoe ga ik concreet met Smart Industry aan de slag? Op 29 en 30 november worden al deze vragen in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch beantwoord.

Hoewel pas de derde editie, kan het Business Software Event putten uit een rijke historie. Twee-en-twintig jaar geleden was het dat Mikrocentrum voor het eerst het unieke KOG organiseerde, dat volledig in het teken stond van klantorder gestuurd produceren. Inmiddels is de digitalisering van productie flink doorgezet en is het softwarelandschap drastisch veranderd. Hetzelfde geldt voor de naam, de inhoud én de gezichten van het evenement. Eén van die nieuwe gezichten, eventmanager Moniek Groot van Mikrocentrum, legt uit.Business software InfoGraphic_Bedrijfsproces_SoftwareTools_2016

Digitale revolutie

“Feitelijk is er binnen de industrie geen proces meer waar software geen hoofdrol speelt. Of het nu gaat om ontwerp en engineering, productie, logistiek, onderhoud of sales & marketing, achter al deze processen is software de drijvende kracht. Daarnaast is tegenwoordig alles via het internet verbonden en wordt steeds meer software naar de cloud gebracht. In theorie is het daarmee mogelijk alles binnen het bedrijf én de keten te integreren, waarbij real-time gestuurd wordt op klantenvragen en op informatie die uit de Big Data in het veld wordt gedestilleerd. In de praktijk is dit echter niet één twee drie gedaan en staan bedrijven voor lastige keuzes. Moet ik standaard software gebruiken of iets op maat laten maken? Hoe integreer ik mijn systemen en is het überhaupt wel verstandig om alles naar de cloud te brengen en onderling te verbinden? Dit met het oog op cybersecurity en intellectueel eigendom.”

business software DSCF4sConcrete handvatten

Een beursvloer met ruim 100 exposanten, een stevig en inspirerend congresprogramma en diverse workshops waar in kleine groepjes concrete praktijksituaties worden behandeld. Het zijn beproefde ingrediënten waarmee Mikrocentrum al menig bezoeker uit menig vakgebied op weg heeft geholpen met concrete antwoorden op zijn vragen. Ook zijn het de ingrediënten waaruit heel wat duurzame zakenrelatie zijn ontstaan. “Business Software Event is in korte tijd uitgegroeid tot het belangrijkste software-event voor de Nederlandse industrie, waar alles van CAD, PDM en PLM tot en met MES, ERP WMS en CRM in onderling verband onder één dak te vinden is. Maar ook overkoepelende processen zoals finance, human resources, kwaliteit, data management en service & maintenance komen aan bod. Wie aan de slag wil met Smart Industry, maar niet weet waar te beginnen, een specifieke softwarevraag heeft, of op zoek is naar inspiratie moet zeker langskomen!”
Het Business Software Event 2016 vindt op 29 en 30 november plaats in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Meer informatie is te vinden op www.business-software-event.nl.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics