Broshuis ontvangt order van 466 tank-transporters ter waarde van $ 263.2 miljoen van het Amerikaanse leger.

0

Afgelopen week heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie haar handtekening gezet onder een contract voor 466 tank-transporters van Broshuis B.V. Het Kamper familiebedrijf zal de 466 Enhanced Heavy Equipment Transporter System (EHET) trailers de aankomende 5 jaar uitleveren. Het gaat om 8-assige PL2 pendelas semi diepladers voor het transport van tanks en ander zwaar materieel. Het contract heeft een waarde van $ 263.2 miljoen. Broshuis B.V. zal dit contract uitvoeren in samenwerking met haar Amerikaanse partner Oshkosh Defense.

In navolging op de eerder geleverde 170 Heavy Equipment Transporter (HET) trailers heeft het Amerikaanse leger opnieuw gekozen om opleggers te bestellen bij Broshuis B.V. Het aanbestedingsproces voor de EHET begon in al in 2018, nog voordat de HET order vergeven was.  Het Amerikaanse leger zocht een oplossing voor transport van tanks en ander zwaar materieel. Tijdens het testen van de Broshuis HET trailer prototypes werd geconstateerd dat het laadvermogen toereikend was voor de zwaardere eisen van het EHET-programma. Deze testresultaten, de hoge productkwaliteit en geleverde diensten heeft het Amerikaanse leger doen besluiten opnieuw voor Broshuis en Oshkosh te kiezen.

De opdracht bestaat uit het leveren van 8-assige PL2 pendelas semi diepladers. De in eigen huis doorontwikkelde en door defensie uitgebreid geteste technieken zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor kan het bedrijf ook al haar civiele afnemers van de nieuwste ontwikkelingen en hoogste kwaliteitseisen voorzien. De 466 tank-transporters worden de aankomende 5 jaar uitgeleverd en zullen, naast de civiele productie lijnen, in de speciale defensie productielijn worden gebouwd. Hierin heeft Broshuis B.V. de laatste jaren flink geïnvesteerd en de productiecapaciteit uitgebreid.

Link magazine editie juni 2022 | jaargang 24 thema: Hoe slaan we de brug tussen de software- en de hardware-engineers? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

“Deze nieuwe opdracht bevestigd voor ons dat de investering in kwaliteit en extra functionaliteit door het Amerikaanse leger gewaardeerd wordt. De afgelopen jaren hebben we ook vele civiele klanten van deze PL2 techniek mogen voorzien. We zijn trots op onze organisatie en het vertrouwen van onze klanten.” vertelt Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis B.V.

Broshuis B.V. is een Nederlands familiebedrijf en een van de grootste producenten van trailers voor speciaal transport in Europa. Opgericht in 1885, staat Broshuis B.V. in de markt bekend om zijn focus op innovatie, kwaliteit en veiligheid. Broshuis B.V. levert hoogwaardige diepladers, semi diepladers, vlakke opleggers en container chassis voor langdurige transportoplossingen. Zij leveren transportmaterieel dat gebruikt wordt in de landbouw, bouw, infrastructuur, windenergie, containertransport en bij defensie. Alle producten worden geproduceerd in Kampen, Nederland op het eigen productieterrein van 100.000 m2.

Oshkosh Defense is een wereldleider in het ontwerpen, produceren en onderhouden van de beste militaire voertuigen, technologische oplossingen en mobiliteitssystemen. Oshkosh ontwikkelt en past nieuw ontwikkelde technologieën toe die de veiligheid en het succes van missies bevorderen. Oshkosh zet de industriestandaard voor het in stand houden van de wagenpark gereedheid en zorgt ervoor dat elke oplossing wereldwijd wordt ondersteund gedurende de gehele levenscyclus.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics