Brecon lanceert innovatief bouwsysteem cleanrooms

0

De Brecon Group, preferred cleanroom supplier bij ASML, laat weten een ‘revolutionair nieuw’ bouwsysteem te hebben ontwikkeld: het modulaire Brecon Cassette Panel System. Dit complete prefab wand- en plafondsysteem, inclusief raam- en deurpartijen, maakt het monteren van cleanrooms een stuk efficiënter. Het is ook nog eens veel gunstiger qua kosten. Door de vooraf geproduceerde bouwelementen verloopt het bouwproces niet alleen sneller, maar ook veel schoner, aldus Brecon, dat zijn hoofdkantoor in Tilburg heeft.

Getest door de Fraunhofer-IPA

Daarnaast biedt dit systeem ook nog eens de hoogst mogelijke kwaliteit. Voor controlled environment toepassingen is het hygiënisch ontwerp en een aantal eigenschappen van de toegepaste materialen van het BCPS bouwsysteem getest door de Fraunhofer-IPA business unit en beoordeeld volgens de GMP Annex 1, EHEDG en ISO 14644-1 normen en richtlijnen. Het Fraunhofer Instituut in Duitsland is de grootste organisatie voor toegepast onderzoek in Europa. BCPS is nu het enige in Nederland geleverde cleanroom bouwsysteem dat IPA getest is en is opgenomen in het databestand.
De eindbeoordeling heeft geleid tot een kwalificatie van het Brecon systeem conform ISO 14644-1 klasse 3 en GMP vanaf de hoogste klasse A en lager gekwalificeerd. Hierdoor is het bouwsysteem tot en met het hoogste niveau inzetbaar in de farmaceutische, healthcare, medical device, food, cosmetische en semi-conductor gerelateerde industrie.

Kortere doorlooptijd

Bij conventionele bouwtechnieken wordt doorgaans eerst een frameconstructie gemaakt waarop gipspanelen als ondergrond voor HPL-verlijming worden bevestigd. Het Modular BCPS Cleanroom System werkt veel doordachter. De prefab panelen van dit systeem worden vooraf in de fabriek geproduceerd. Zij zijn leverbaar in HPL- en staaluitvoering. Beide eindafwerkingen zijn gecertificeerd. Op het bouwproject worden ze volgens het click & fixed principe gemonteerd, waarna de cleanroom verder wordt afgewerkt. Dat biedt veel voordelen: er zijn beduidend minder werkzaamheden ter plekke en de doorlooptijden op het project zijn veel korter. Bij verbouwingen wordt de shutdown periode sterk gereduceerd. Ook zijn de modulaire panelen uitstekend geschikt voor hergebruik, aldus persinformatie van Brecon.

Complex ontwikkelproces
Het nieuwe Brecon-systeem is het resultaat van zeer uitgebreid materiaalonderzoek. De uitdaging lag in het ontwikkelen van de juiste profielen en constructieve samenstelling van deuren, ramen en uiteindelijk het gehele bouwsysteem, het beoordelen van de juiste onderdelen en een zoektocht naar innovatieve oplossingen voor luchttransport en nog een lijst van honderden topics.
Uiteraard wordt de certificering als belangrijk eindresultaat gezien van dit intensieve en complexe ontwikkelproces. De eerste resultaten zijn reeds te zien bij onder andere farmaceut MSD in Boxmeer, voedingsmiddelenfabrikant Nutricia in Zoetermeer, de bereidingsapotheek van het Prinses Maxima Centrum te Utrecht en MJN (Mead Johnson Nutrition) te Nijmegen. Ga voor meer informatie naar .

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics