Brabantse Metaaldagen en Nederlands Metaalcongres ‘succesvol’

0

Met ongeveer 3000 bezoekers is de eerste editie van de Brabantse Metaaldagen en het Nederlands Metaalcongres een succes, meent organisator Jeroen ter Steege. Hij zegt te merken dat het concept van een beurs in combinatie met een congres aanslaat. “We hebben een mix gezien van inspirerende sprekers, slimme oplossingen op de beursvloer en een gemotiveerd en enthousiast publiek.” Het evenement vond plaats van 10 tot en met 12 april.

“Een beurs met potentie”, oordeelt standhouder Philippe Reinders Folmer van Renishaw. “Het is de eerste editie van een evenement dat zich meer richt op inhoud. We merken dat bezoekers op zoek zijn naar oplossingen. Of het nou gaat om logistieke, technische of organisatorische aspecten van hun productie. Ze willen meer dan alleen machines zien. De branche zoekt en krijgt verdieping.”

Organisator Jeroen ter Steege van United Industrial Fairs merkt bezoekers positief zijn over het nieuwe concept. Bij het evenement staat namelijk kennisoverdracht rondom de thema’s procesoptimalisatie en efficiëntieverbetering centraal. “De zoektocht vandaag de dag is niet naar een product, maar naar een oplossing”, zegt Ter Steege. Hij is de spil in het evenement De Brabantse Metaaldagen. “We laten daarom alleen exposanten toe die ook echt inhoudelijk bij kunnen dragen aan het thema. We hebben een mix gezien van inspirerende sprekers, slimme oplossingen op de beursvloer en een gemotiveerd en enthousiast publiek.”

Opvallend was de kwaliteit van de sprekers tijdens het Nationaal Metaalcongres. Ramon Dooijewaard, directeur FPT-Vimag: “We hebben deze drie dagen een keur aan nationale en internationale topsprekers kunnen zien. Voor mij is de rode draad in de voordrachten toch dat de productietechnologie misschien wel de meest geavanceerde technische sector in Nederland en Europa is. Van 3D-printing tot 5G-communicatie en alles daar tussen speelt een rol in de moderne wereld van de machinebouw.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics