Bosch opent dit jaar halfgeleiderfabriek voor automotive-chips in Dresden – kosten 1 miljard euro

0

Het is een ‘mijlpaal’ op weg naar de chipfabriek van de toekomst: in de nieuwe halfgeleiderfabriek van Bosch in Dresden doorlopen siliciumwafers voor het eerst het volledig geautomatiseerde fabricageproces. Dit is een cruciale stap in de richting van de start van de productieactiviteiten, die gepland staat voor eind 2021.

Harald Kroeger, lid van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH

De productie van microchips voor automotive toepassingen zal een primaire focus zijn als de volledig digitale en sterk geconnecteerde halfgeleiderfabriek operationeel wordt. “Chips voor de mobiliteitsoplossingen van morgen en meer veiligheid op onze wegen worden binnenkort in Dresden geproduceerd. We zijn van plan onze chipfabriek van de toekomst vóór het einde van het jaar te openen,” zegt Harald Kroeger, lid van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Duitsland als hightechlocatie

Het bedrijf exploiteert al een halfgeleiderfabriek in Reutlingen bij Stuttgart. De nieuwe waferfabriek in Dresden is het antwoord van Bosch op het stijgend aantal toepassingsgebieden voor halfgeleiders, evenals een hernieuwde aandacht voor Duitsland als hightechlocatie. Bosch investeert ongeveer een miljard euro in de hoogtechnologische productiefaciliteit, die een van de meest geavanceerde waferfabrieken ter wereld zal zijn. De financiering van het nieuwe gebouw is afkomstig van de federale Duitse regering, en meer specifiek het Federale Ministerie voor Economische Zaken en Energie. Bosch is van plan zijn waferfabriek in juni 2021 ‘officieel’ te openen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics