Eindhoven Venture Capital Fund II BV voor bewezen starters.

0

Vandaag gaat het nieuwste investeringsfonds van ECFG (Eindhoven Corporate Finance Group BV) van start: Eindhoven Venture Capital Fund II. In deze eerste closing van dit Eindhoven Venture Capital Fund II hebben veertien investeerders € 12 miljoen bijeengebracht. Het fondskapitaal kan komende 12 maanden nog worden uitgebreid tot € 30 miljoen. Met dit geld zal het nieuwe fonds de komende vijf jaar zestien investeringen doen in MKB-bedrijven in Zuidoost-Brabant in de smart industry-sector. Naast regionale investeerders participeren VDL Groep, o.a. family office OtterBrabant Beheer en BOM Brabant Ventures.

Eindhoven Venture Capital Fund II BV (EVCF II) is een nieuw investeringsfonds dat (jonge) hightech-‘maakbedrijven’ gaat helpen om snel door te groeien. Deze bedrijven zijn de start-upfase ontgroeid, en hebben zich inmiddels bewezen. Maar voor verdere expansie is nieuwe financiering en zakelijke bijstand noodzakelijk. EVCF II neemt een minderheidsbelang (eventueel in combinatie met leningen) in dergelijke bedrijven en stelt daarnaast actief kennis en ervaring ter beschikking.

Het investeringskapitaal voor EVCF II voor de eerste closing is bijeengebracht door in totaal veertien investeerders. Naast BOM Brabant Ventures zijn dit diverse regionale ondernemers(-families), de VDL Groep en o.a. family office OtterBrabant Beheer. Met het doelvermogen van € 30 miljoen beoogt het fonds de komende vijf jaar in totaal zestien investeringen te doen. EVCF II is overigens de opvolger van het EVCF-fonds dat na een looptijd van bijna tien jaar aan het uitfaseren is.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics