Boessenkool en S4 Energy nemen productielocatie in bedrij

0

Machinefabriek Boessenkool en S4 Energy, specialist in energieopslag voor industriële- en infrastructurele toepassingen, gaan samen in het nieuwe bedrijf S4Manufacturing BV. De productiefaciliteit wordt op 9 maart opgestart door Ed Nijpels.

De partners hebben een gloednieuwe productiehal opgetrokken op het terrein van Boessenkool in Almelo om daar Kinext te produceren: een innovatief, zelfontwikkeld energieopslagsysteem. Daarvoor is onder meer één van Nederlands grootste carousselbanken aangeschaft. De faciliteit zal op termijn ook gaan dienen als demonstratielocatie.

Sprekers energieopslag

De productiehal opening wordt ondersteund door een aantal sprekers op het gebied van energieopslag:

  • Ed Nijpels, voorzitter van de borgingscommissie van het nationaal energieakkoord
  • Ad van Wijk, hoogleraar New Energy technologies aan de TU Delft
  • Maarten Abbenhuis, senior manager system operations bij TenneT TSO
  • Hans van der Spek, directeur Cleantech bij het FME

Het geheel wordt gemodereerd door Rene de Monchy van BNR Radio.

Wat is Kinext?

De Kinext opslagunits slaan kinetische energie efficiënt op in een stalen rotor. Kinext verliest zijn energie langzaam en is, ondanks zijn grote vermogen (1 megawatt), in staat om in milliseconden reageren.
In Kinext combineert S4 Energy de optimale eigenschappen van verschillende technologieën. Dit zijn bijvoorbeeld het te leveren vermogen, de opslagcapaciteit, de reactietijd, de benodigde duur van continue ontlading en de optimalisatie van de levensduur van het opslagsysteem.
Hiermee biedt S4 oplossingen voor uitdagingen die spelen bij industriële stroomverbruikers, netbeheerders en opwekking van duurzame energie. De eerste Kinext opslagunits zijn al verkocht.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics