BOAL Group verwerft Alumat Zeeman, specialist in kastechnologie

0

BOAL Group (“BOAL”), een toonaangevende leverancier van aluminium dak- en zijgevelsystemen voor industriële kassen, neemt het Nederlandse familiebedrijf Alumat Zeeman over samen met Equistone Partners Europe (“Equistone”), een pan-Europese private equity investeringsmaatschappij. Alumat Zeeman is specialist in het ontwikkelen en produceren van componenten en complete systemen voor kassystemen. De overname stelt BOAL in staat zijn marktpositie te versterken en zijn productassortiment uit te breiden voor zijn gestaag groeiende internationale klantenkring.

BOAL Group, met het hoofdkantoor in Naaldwijk, Nederland, heeft meer dan 50 jaar ervaring en een leidende positie in het ontwerpen en produceren van aluminium dak- en zijwandsystemen voor industriële kassen. Met extrusiecapaciteiten voor aluminium in Nederland en Groot-Brittannië is BOAL specialist in de ontwikkeling en fabricage van systeemcomponenten en complete systemen. Het bedrijf breidt zijn productportfolio voortdurend uit om zijn klanten in de internationale glastuinbouw nog betere, geïntegreerde oplossingen te bieden.

Fondsen op advies van Equistone hebben in 2018 een meerderheidsbelang in BOAL verworven van CEO Ronald Boers en oprichter Marinus Boers. In de afgelopen twee jaar heeft Equistone de expansie van BOAL ondersteund door twee acquisities: Holland Group Westland en Westnederland Sandwich Panels. De overname van Alumat Zeeman zet de gezamenlijke strategie van Equistone en BOAL voort om de leidende positie van de groep in de glastuinbouw verder uit te bouwen.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Alumat Zeeman heeft haar hoofdkantoor in Maasdijk, Nederland. Het productportfolio van het bedrijf omvat kascomponenten, componenten voor ventilatie- en zonweringsystemen en complete systemen voor de internationale landbouw- en glastuinbouw. Alumat Zeeman heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en optimaliseren van innovatieve technologische oplossingen voor het reguleren van energieverbruik en klimaat in kassen en het beschermen van vollegrondsgewassen. Met de overname breidt BOAL zijn productportfolio uit met een aantal innovatieve nieuwe oplossingen voor de glastuinbouw.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics