Blockchain community krijgt steun van Weconomics Foundation

0

De Weconomics Foundation ondersteunt projecten die bijdragen aan de organisatie van een duurzame welvaart. De eerste spin-off van de foundation is een blockchain community: Weconet Technolo-gies. Een jong bedrijf met veel ervaring in nieuw organiseren. Ze gaan het veelbelovende concept van blockchain organiseren.

De blockchain kun je zien als een extra laag bovenop het internet. Deze maakt het mogelijk dat we niet alleen eenvoudig informatie kunnen delen, maar ook heel efficiënt transacties kunnen doen. Met de blockchain kunnen we peer-to-peer transacties doen, zonder tussenkomst van bedrijven en ban-ken, zonder ingewikkelde contracten en dat allemaal zonder extra kosten, als je tenminste een inter-net aansluiting hebt.
Het World Economic Forum verwacht dat in 2025, 10% van het wereldwijde Gross Domestic Product (GDP) geregistreerd wordt op blockchains of met blockchain gerelateerde technologie. Ook steeds meer centrale banken, overheden en gerenommeerde media als de Wall Street Journal, New York Times en Economist spreken zich positief uit over deze nieuwe ontwikkeling. De verwachting is dan ook dat blockchain organiseren en de behoefte aan advies, training en development, de komende jaren exponentieel zal groeien.
De verwachting is dat blockchain organiseren een vergelijkbare ontwikkeling zal gaan doormaken als het internet. Je zou kunnen zegen: ‘Wat de stoommachine was voor ambachten is de blockchain voor bedrijven’. Het bedrijf wordt steeds meer gezien als de duurste vorm van organiserend vermogen wanneer je het afzet tegen bijvoorbeeld blockchain organiseren. Aan het begin van de jaren negentig vroegen directies zich af: ‘Moeten we wel of niet investeren in het internet?’ Nu ligt de vraag op tafel of ze wel of niet in de blockchain moeten investeren. Weconet begeleidt dan ook steeds meer directies en innovatieteams om een gefundeerd antwoord te vinden op deze vraag.
Er zijn zeer veel toepassingen te bedenken die op de blockchain kunnen: van het bijhouden van je e-portfolio of patiëntendossier, tot het kopen van een huis. Alles wat waarde heeft en overgedragen kan worden van aanbieder naar afnemer, is te registreren op een blockchain. Daarbij is volgens Weconet primair niet de techniek belangrijk, maar het ontwerp waarmee vraag en aanbod wordt georganiseerd. Weconet houdt zich vooral bezig met ‘Blockchain by Design’, een concept dat er van uitgaat dat je beter een nieuwe organisatie kunt beginnen en bestaande processen overhevelt naar deze nieuwe organisatie. Je hebt dan minder last van legacies en oude IT-systemen.
Weconet gaat blockchain technologie vooral inzetten voor het oplossen van maatschappelijke problemen zoals een betere bescherming van persoonsgegevens, het verbeteren van de productiviteit en het minder afhankelijk worden van centrale overheden en grote (vaak Amerikaanse) techbedrijven als Facebook en Google.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics