14 juni BPM-Symposium: Biobased materialen, bestand tegen zware omstandigheden

0

Van dakbedekkingen die extreem lang meegaan tot plaatmaterialen voor de bouw; overal zijn robuuste polymeermaterialen nodig die bestand zijn tegen zware omstandigheden. Deze zogeheten ‘performance materials’ van biomassa maken, stelt de industrie voor uitdagingen. Daarover gaat het jaarlijkse Biobased Performance Materials (BPM) symposium, gecoördineerd door Wageningen Food & Biobased Research.

Het BPM-onderzoek richt zich op twee soorten polymere materialen: polymeren geproduceerd door planten en polymeren van biobased bouwstenen geproduceerd via biotechnologie of chemische katalyse. De laatste trends en ontwikkelingen in beide werkvelden komen aan bod tijdens het symposium op 14 juni; een dag vol voorbeelden van recente en toekomstige ontwikkelingen uit het programma, gepresenteerd door bedrijven, variërend van grote multinationals tot mkb’s, die actief zijn in de circulaire en biobased waardeketen.

Drie sessies

Het programma is ingedeeld in drie sessies, waarbij achtereenvolgens wordt ingegaan op de ontwikkeling van producten, onderzoek naar nieuwe polymeren en de verwerking van materialen. Zo spreekt Lawrence Theunissen van Reverdia over nieuwe producten met polybutyleen succinaat (PBS), Annet Vrieling van Avebe over bio-PE films met verbeterde barrière-eigenschappen en Wouter Jan van den Berg van Icopal over innovatieve duurzame dakbedekkingsmaterialen.

In de tweede sessie gaat Bram Fieten van Wydo NBD in op materialen uit itaconzuur en methacrylzuur en Tijs Nabuurs van DSM Coating Resins spreek over biobased bindmiddelen.

In de sessie over verwerking spreekt Jürgen de Jong van Synbra Technology over schuimextrusie van PLA en Erwin Honcoop van Croda Smart Materials over biobased geluids- en trillingsdempende materialen voor spoorwegen. Chris Smit van Océ Technologies gaat in op instelbare biobased polymeren voor digitale printtoepassingen.

Aanmelden kan nog

Het BPM-Symposium wordt op 14 juni gehouden in het ORION gebouw op de Wageningen Campus. Aanmelden voor deelname is nog mogelijk.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics