BIC verwelkomt bewoners Bedrijfsverzamelpaviljoen

0

Eensteeds groter deel van de high tech maakindustrie strijkt neer op de BrainportIndustries Campus (BIC) in Eindhoven. Naast de fabrieksruimtes zijn ook de beschikbare kantoorruimtes in trek. Zo is het Bedrijfsverzamelpaviljoen in het Atrium zo goed als volledig verhuurd. “Zelfs grote internationale organisatiesbenaderen ons om te participeren in dit ecosysteem.” 

De‘Fabriek van de Toekomst’, die sinds 1 september van dit jaar geopend is, is inmiddels voor 75 procent verhuurd aan productiebedrijven in de high techmaakindustrie. Daarnaast zijn er bedrijven die hun productieprocessen elders blijven uitvoeren, maar wel met een kantoor op de campus aanwezig en onderdeel van dit high tech ecoysteem willen zijn. Deze bedrijven bevinden zich in het Atrium van de campus. Dit zogenaamde Bedrijfsverzamelpaviljoen heeft eenoppervlakte van 400 m2 en bevindt zich op de tweede verdieping. 

Delen van faciliteiten

Festo, Kieu Engineering,  AMS Robotics, Ceratec Technical Ceramics, BrainportIndustries, en Bogaerts & Groenen zijn de bewoners van hetBedrijfsverzamelpaviljoen. Deze bedrijven huren een luxe kantoorruimte van zo’ntwintig vierkante meter en delen daarnaast faciliteiten als een vergaderruimte,pantry, spreekkamer en printservice. “De kantoren zijn ideaal voor partijen diehun bedrijfsprocessen niet naar de campus verhuizen, maar wel onder hetzelfdedak met hun netwerk willen zitten”, aldus Bert-Jan Woertman, directeur van de BIC.“Ze zijn van toegevoegde waarde voor het ecosysteem van de campus, bijvoorbeeldmet een hub-vestiging.”

Belangrijke rol

“Met het Bedrijfsverzamelpaviljoen bieden we nog meer bedrijven de kans om fysiek opde campus aanwezig te zijn”, voegt Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed toe. “We blijven natuurlijk de hotspotvan de toekomst voor de hightech maakindustrie, maar naast zware machines,slimme logistiek en andere gedeelde faciliteiten is er ook behoefte aan modernekantoren met alle bijbehorende voorzieningen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics