Beukers bouwt waterstoftrucks in België

0

De Nederlandse Beukers Groep gaat via zijn Limburgse dochter E-Trucks Europe in Lommel een fabriek bouwen voor de productie van waterstoftrucks. Er wordt 4 miljoen euro geïnvesteerd, op termijn goed voor enkele tientallen banen.

De nieuwe fabriek, uniek in Europa, zal zodra op volle toeren zo’n 50 waterstof-aangedreven trucks per jaar produceren.

André Beukers, topman van het gelijknamige bedrijf dat vooral bekend is als allround schadeherstelbedrijf, zag al in 2010 een toekomst voor de productie van elektrische vrachtwagens.

Enkele jaren later startte hij met dochterbedrijf E-Trucks Europe in Lommel met de kleinschalige productie van vrachtwagens op waterstof. Die wordt nu uitgebreid in een nieuwe fabriek.

Flip Bamelis van E-Trucks Europe: “De markt voor dit soort vrachtwagens is (nu nog) klein, vooral omdat de prijs nog drie keer hoger ligt dan bij een ‘conventionele’ vrachtwagen. De grote fabrikanten laten de e-trucks dan ook links liggen. Voor een bedrijf als E-Trucks Europe is het echter een interessant nicheproduct, bestemd voor instellingen, overheden en bedrijven die voorloper in groene mobiliteit willen zijn.”

E-Trucks blijft in de toekomst gewone elektrische trucks produceren. Van dit type werden er de voorbije jaren een tiental exemplaren gebouwd. De komende jaren verwacht Bamelis echter een forse groei, en wel in de waterstoftrucks. “Dit jaar bouwen we er vijf, volgend jaar vijftien. Die stijging zal aanhouden tot 50 voertuigen per jaar of ongeveer één voertuig per week.” De huidige werkplaatsen van de Beukers Groep worden dan te klein, en dus dringt zich dan nieuwbouw op. “Het wordt de grootse fabriek in zijn soort in Europa”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics